ads

40 روز مهلت؛ یعنی چه؟

کمیسیون شکایات انتخاباتی برای ثبت و ارزیابی شکایات کاندیدان معترض ۴۰ روز مهلت خواسته است، در حالی‌که چنین چیزی در قانون صراحت نداشته و انتظار مردم بدون دلیل و برهان نسبت به نتایج نهایی انتخابات به درازا کشیده می‌شود.

نویسنده: Abdul Malik Atash
2 جدی 1398
40 روز مهلت؛ یعنی چه؟

کمیسیون شکایات انتخاباتی برای ثبت و ارزیابی شکایات کاندیدان معترض ۴۰ روز مهلت خواسته است، در حالی‌که چنین چیزی در قانون صراحت نداشته و انتظار مردم بدون دلیل و برهان نسبت به نتایج نهایی انتخابات به درازا کشیده می‌شود.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان بعد از تاخیر دوماه در اعلان نتایج انتخابات ریاست جمهوری 1398 توانست که بعد از تفتیش و بازشماری آرای هفت ولایت روز یکشنبه 22 دسمبر نتایج ابتدایی انتخابات را با مردم شریک سازد.
براساس نتایج اعلان‌شده داکتر اشرف غنی با کسب 50.64 فیصد آرا در رده‌ی نخست و داکتر عبدالله عبدالله با کسب 39.52 فیصد در رده دوم قرار گرفته است.
با این اعلان عکس‌العمل‌های گوناگونی از سوی نهادهای ملی و بین‌المللی و تکت‌های انتخاباتی نشان داده شد. دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی این نتایج را پذیرفتنی نخواند، اما دسته‌ی انتخاباتی دولت‌ساز از آن استقبال نمود. در همین حال وزارت امور خارجه‌ی امریکا و دفتر یوناما در کابل از اعلان نتایج استقبال نموده و نماینده‌ی وزارت خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی تاکید بر دقت در بررسی شکایت‌ها از سوی کمیسیون شکایات انتخاباتی داشت. ولسی جرگه نیز از کمیسیون شکایات خواسته است تا به شکایت‌ها رسیده‌گی لازم و قانونی نماید.
اکنون بر کمیسیون شکایات انتخاباتی است تا در پرتو قوانین و طرزالعمل‌های پذیرفته‌شده در مدت زمانی‌که قانون به آن اجازه داده است، به بررسی شکایت‌ها بپردازد و کمیسیون مستقل انتخابات در مطابقت با قانون و دریافت‌های کمیسیون شکایت‌های انتخاباتی نتایج نهایی را با مردم شریک سازد. اما کمیسیون شکایات انتخاباتی گفته است که برای بررسی شکایت‌ها به 40 روز وقت نیاز دارد.
به اساس قانون و طرزالعمل‌ها کمیسیون مستقل انتخابات برای اجرای برنامه‌هایش تقسیم اوقات‌هایی وضع می‌کند و مطابق به آن نتایج کارش را شریک می‌سازد، ولی هیچ‌گونه تصریحی قانونی در این زمینه وجود ندارد که کمیسیون شکایت‌های انتخاباتی برای بررسی شکایت‌ها تقسیم اوقاتی طولانی‌مدت 40 روزه ارایه دهد و مطابق به آن به بررسی شکایت‌ها بپردازد. اگر چنین باشد که این پروسه هم مانند آغاز روند انتخابات که شکایاتی درج می‌گردد و کمیسیون در مدت 15 روز به آن رسیده‌گی می‌کند و بعد هم نظر به شکایت‌های کاندیدان 15 روز دیگر در نظر گرفته می‌شود، این پروسه قبلا به منصه‌ی اجرا قرار داده شده و اکنون نظر به نیاز کمیسیون شکایات انتخاباتی در نهایت به 18 روز وقت نیاز است تا این پروسه تکمیل گردد.
سوال این‌جاست که آیا این خواهش کمیسیون شکایات انتخاباتی در مخالفت با قانون و طرزالعمل‌های انتخابات قرار ندارد؟
با درک وضعیت مردم، بر کمیسیون شکایات انتخاباتی است تا هرچه‌زودتر و در پرتو قانون به شکایات رسیده‌گی لازم نماید تا نتایج نهایی انتخابات با مردم شریک ساخته شود.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2022 © TKG: A public media project of DHSA