ads

35هزار کارگر بی کار شدند

مسدود شدن فابریكه‌های تولیدی در شهرك صنعتی هرات باعث شده تا حدود 35 هزار كارگر بیكارشوند.  بربنیاد گفته‌‍‌‌های مسوولان اتحادیه صعنت گران هرات، در حال حاضر 80 درصد فابریكه‌های تولیدی شهرك صنعتی از فعالیت باز مانده و همین امر منجر  

نویسنده: The Killid Group
2 ثور 1392
35هزار کارگر بی کار شدند

مسدود شدن فابریكه‌های تولیدی در شهرك صنعتی هرات باعث شده تا حدود 35 هزار كارگر بیكارشوند.

بربنیاد گفته‌‍‌‌های مسوولان اتحادیه صعنت گران هرات، در حال حاضر 80 درصد فابریكه‌های تولیدی شهرك صنعتی از فعالیت باز مانده و همین امر منجر شده تا نرخ بیكاری در ولایت هرات افزایش یابد.

حمیدالله خادم رییس اتحادیه صنعتگران هرات، بابیان اینكه تداوم این روند می‌تواند مشكلات جدی‌تری را برای فابریكه‌داران ایجاد نماید به كلید گفت: “قبل براین حدود 400 فابریكه تولیدی درشهرك صنعتی هرات فعال بود كه كمیتی بیشتر از 45 هزاركارگر را زیر پوشش خود داشت ولی اكنون این رقم به 8 تا 10هزار نفر كاهش یافته است.”

رییس اتحادیه صنعتگران هرات عدم حمایت دولت از بخش سكتور خصوصی را عامل عمده این ناهنجاری‍ ‌‌‌ها خوانده تأكید نمود كه ادامه این وضعیت جز فرار سرمایه‌گذاران و مسدود شدن بیشتر فابریكه‌ها پیامد دیگری را بدنبال نخواهد داشت.

شهرك صنعتی هرات در سال 1381به مساحت 3850 جریب زمین تهداب گذاری شده و گفته می‌شود تا حال بیشتر ازیك ملیارد دالر در آن سرمایه‌گذاری شده است.

تولید لوازم برقی و ساختمانی، تولید مواد شوینده، مواد غذایی، کارخانه‌‍‌‌های نوشابه سازی، بسکویت‌سازی، رنگ‌سازی، یخ‌سازی، کابینت‌سازی، تولید روغن نباتی و ذوب آهن از جمله صنایع فعال در شهرك صنعتی هرات است که در سال‌های اخیر بخش زیادی از آن‌ها از فعالیت بازمانده است.

در همین حال شماری از سرمایه‌گذاران و كارخانه‌داران شهرك صنعتی می‌گویند، عدم حمایت دولت از تولیدات داخلی، آنان را نسبت به سرمایه‌گذاری‌های بیشتر و انكشافات صنعتی دلسرد كرده وهمین امر سبب شده تا 80 درصد آنها فابریكه‌هایشان را ببندند.

عبدالبصیرنبی زاده رییس شركت پلاستیك‌سازی هری انصاری در هرات می‌گوید: درمورد مشکلات فابریکه داران، چند بار تصمیم اتخاذ گردیده مگر هیچگاهی عملی نشده است.

وی می‌افزاید، تا زمانی‌كه این فیصله‌ها جنبه عملی به خود نگیرد و ضمانت اجرایی نداشته باشد، قطعاً شاهد رفع این مشكلات نخواهیم بود.

یكی از دلایل ركود کار فعالیت كارخانه‌داران، ورود اجناس مشابه و بی‌كیفیت خارجی با نرخ‌های ارزان‌تر است كه مانع رشد تولیدات شده و از سوی هم زمینه را برای مسدود شدن فابریكه‌ها هموار ساخته است.

میرمحمد یعقوب مشعوف از كارشناسان اقتصادی معتقد است، هرقدری كه زیرمجموعه فعالیت‌‍‌‌های اقتصادی مملكت توسعه یابد به همان پیمانه سهولت‍‌‌‌های بیشتری را ایجاد می‌نماید، روی این ملحوظ دولت مكلف است كه زمینه را برای سرمایه‌گذاری‍‌‌‌های بیشتر هموار سازد.

نگرانی این فابریكه‌داران ازعدم توجه دولت و بیكار شدن هزاران تن در شهرك صنعتی در حالی بیان می‌گردد كه رییس شورای ولایتی هرات می‌گوید به نسبت عواملی تا هنوز بستر مناسبی در شهرك صنعتی مساعد نشده كه سرمایه گذاری‍‌‌‌های در آن صورت گیرد.

سید وحید قتالی هم چنان تأكید نمود بحرانی كه هم اكنون دامنگیر كارگران شده شورای ولایتی روی آن تمركز دارد تا درهمكاری با بخش سكتور خصوصی به این مشكل رسیدگی شود.

با این همه رییس اتحادیه صعنتگران هم‌چنان خاطر نشان ساخت كه بزودی كنفرانس و نمایشگاه بزرگ تولیدات داخلی را درهرات دایر تا فیصله‍‌‌‌های نشست هفتم قوس سال گذشته ارزیابی گردد.

در آن نشست رییس جمهور برخی وزراء را مؤظف ساخت تا پیرامون مشكلات فابریكه‌داران وسرمایه‌گذاران گام های عملی بردارند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2022 © TKG: A public media project of DHSA