شماری از شهروندان کابل به ویژه زنان از عدم شفافیت پروسه اخذامتحان معلمین در مکاتب خصوصی شکایت دارند و می گویند که اخذ امتحانات معلمینف صرف برای شهرت و بازاریابی دراین مکاتب است نه برای جذب افراد مسلکی.
آنان از مسئولان می خواهند که از پروسه اخذ امتحان معلمین در مکاتب خصوصی نظارت کرده واز شفافیت این پروسه اطمینان حاصل شوند.
فوزیه محمدی یکتن از معلمین که طی دوسال گذشته در دو مکتب خصوصی امتحان داده است، در این مورد می گوید :” من لیسانس هستم، خواستم که دو سال پیش در یک مکتب خصوصی معلم شوم، در یک مکتب درخواست دادم و بلاخره امتحان اخذ شد، اما متاسفانه که نتایج امتحان اعلان نشد، به مکتب خصوصی دیگر رفتم همچنان امتحان اخذ شد و در جریان امتحان افرادی که واسطه داشتند ورق امتحان شان نشانی شد و در جای مشخص نشسته بودند و نتایج معلوم نشد و من ناامید شدم ازینکه استعداد و توانایی بدون واسطه معنا ندارد. حالا از مسئولین می خواهم که شفافیت در این پروسه در نظر بگیرند.”
مریم سلطانی یک تن دیگر از شهروندان که سال گذشته برای بست معلمی در یک مکتب خصوصی امتحان داده بود، می گوید که این امتحانات برای شهرت نام مکتبها است:”من در یک مکتب خصوصی پارسال به خاطر بست معلمی اپلای کردم، بعد از اخذ امتحان نتایج اعلان نشد با وجودیکه از امتحانم راضی بودم، خواستم از نزدیک بدانم که دلیل کامیاب نشدنم در این پروسه چیست؟ هنگامیکه رفتم مرا گفتند که کامیاب نشدید، درخواست فهمیدن نمرات را کردم اما گفتند نمرات وجود ندارد. به این معنا که همه چیز واسطه بود.”
از سوی دیگر احمد تمیم عریزی یکتن از مسئولان مکتبهای خصوصی از شفافیت پروسه اخذ امتحان برای جذب معلیمن اطمینان می دهد:”زمانیکه کمبود داشته باشیم، اکثرا در اخیر سال در ماهها دلو و حوت، بستهای خود را در صفحات اجتماعی به نشر می رسانیم، در کنارش شرایط لازم را ذکر می کنیم که حداقل شخص متقاضی باید لیسانس باشد و به ماستر و داشتن تجربه کاری ترجیح داده می شود. یک بار امتحان تحریری گرفته می شود و بار دوم امتحان حضوری در داخل صنف به گونه عملی، نحوه تدریس استاد چک می شود بعدا استاد مقرر می شود.”
با این حال، مسئولان در اتحادیه مکاتب خصوصی کابل میگویندکه در اخذ امتحان استادان هیچ گونه تخطی وجود ندارد و استادان پس از سپری کردن امتحان، براساس لیاقت وتجربه جذب میشوند.
عظیم میدان والی رییس اتحادیه مکاتب خصوصی دراین مورد میگویند.:
” فرق میان مکاتب خصوص و دولتی این است که استادان مکاتب دولتی از سوی دولت معاش میگیرند و استادان مکاتب خصوصی ازسوی صاحبان مکاتب خصوصی معاش میگیرند، امتحان به صورت تحریری و عملی اخذ میگردد و استادان براساس لیاقت وتجربه شان جذب میشوند.”
خواستیم در این مورد نظر مسئولان وزارت معارف را در این مورد داشته باشیم، اما با تماس های مکرر موفق به دریافت پاسخ نشدیم.
گفتنی است که مکتبهای خصوصی در پهلوی مکتبهای دولتی یک بخش بزرگی از شاگردان وهمچنان استادانی که در مکتب های دولتی جذب نمی شوند را جذب می کنند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید