یک خانم کار آفرین، با ایجاد کارهای خیاطی وقالین بافی درولایت های کابل وسمنگان، برای 80 زن دیگر فرصت کاری ایجاد کرده است.
ماریا عظیمی خانمی مسئول این کارگاه ها میگویدکه یک شرکت را زیر نام” صنایع دستی بانوان سمنگان” تاسیس کرده است و فرصتی کاری و آموزش حرفه را برای ده ها زن دیگر مساعد ساخته است.
به گفته وی، یک کارگاه خیاطی درکابل نیز ایجاد کرده است که در بخش های تولید انواع صنایع دستی مانند، چرمه دوزی، یخن های کمپیوتری، موره دوزی، گند افغانی و پرده دوزی فعالیت دارد.
خانم عظیمی میگوید که از 13 سال به این سو فعالیت دارد و در مدت برای ده ها زن ودختر فرصت های آموزش های صنایع دستی را فراهم کرده است.
وی دراین مورد میگوید:” در بخش انواع صنایع دستی فعالیت داریم، هر شش ماه شاگردان را فراغت می دهیم، این شاگردان به گونه عملی و نظری حرفه می آموزند. بعد از فراغت در بخش تولید همرای ما کار می کنند، به خاطر فروش محصولات تولیدی ما همرای دوکان ها قرارداد داریم زمانیکه در کابل شرکت را فعال کردیم از سوی زنان مورد استقبال قرار گرفتیم. “
با این حال، شماری از زنان ودخترانی که در این کارگاه ها مصروف آموختن حرفه هستند از کار شان ابرازی خرسندی می کنند و میگویند که ایجاد چنین کارگاه ها، سبب خودکفایی زنان شده و استفاده از تولیدات داخلی را افزایش می دهد.
آنان از وزارت صنعت و تجارت و اتاق تجارت و صنایع زنان میخواهند که فرصت های بیشتر کاری را برای زنان در بخش های صنایع دستی فراهم کنند.
شایسته فارغ التحصیل رشته شرعیات از یکی از پوهنتون های کابل که اکنون مصروف آموختن حرفهی خیاطی در این کارگاه است، چنین میگوید:” از اینکه تحولات آمد و نتوانستیم کار پیدا کنیم، فعلا در شرکت بانوان سمنگان مصروف یادگیری خیاطی هستیم همرای خواهرم تقریبا 15 تا 20دختر دیگر هم همرای ما مصروف آموختن حرفهی خیاطی هستند و من از این شرکت تشکری میکنم که چنین زمینه را برای ما فراهم ساخته است تا ما نیازمندی های اولیه خود را حل سازیم.”
مرسل دختر دیگری است که در این کارگاه مصروف آموختن حرفهی قالین بافی است، میگوید، از این که درشرایط کنونی برای زنان کار پیدا نمی شود، از شغلی که میخواهد یاد بگیرد خرسند است.” در شرکت صنایع دستی قالین بافی کار می کنم و خیلی خوشحال هستم که این زمینه کار را برای ما مساعد ساخته، به خاطریکه در این شرایط ما کار و مصروفیت نداشتیم و فعلا که در این شرکت هستیم هم برای ما مصروفیت خیلی خوبی است و هم روی روحیه ما تاثیر خوب دارد که همرای دیگر خانم ها یکجا هستیم.”
این در حالی است که بر اساس معلومات اتاق تجارت وصنایع زنان در کشور، بیشتر از شش هزار زن جواز رسمی فعالیت در بخش صنایع دستی از این اتاق دریافت کرده اند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید