حمیدالله خادم، رییس اتاق صنایع و معادن ولایت هرات، میگوید که توقف فعالیت این کارخانهها باعث رکود صنعت در شهرک صنعتی این ولایت شده بود.
خادم افزود:” در شش ماه اخیر حکومت جمهوریت، به دلیل ناهنجاریها و نا امنیها، فعالیت تجار و سرمایهگذاران در شهرک صنعتی را محدود ساخته بود و باعث شد تا صنعت با رکود مواجه شود، اما با برطرف شدن نا امنیها و مشکلات در کشور، هر روز ما شاهد فعالیت کارخانهها بودیم و کارخانهها دوباره به فعالیت آغاز کردند.”
از سویی هم بشیر احمد سیرت، رییس صنعت و تجارت ولایت هرات، می گوید که با فعال شدن دوبارهی کارخانههای تولیدی، زمینهی کار برای شمار زیادی از جوانان فراهم شده است.
سیرت میافزاید که در حال حاضر، بیش از 50 هزار تن در کارخانههای تولیدی شهرک صنعتی ولایت هرات کار میکنند.
رییس صنعت و تجارت ولایت هرات گفت:” در مجموع طبق آمار و احصاییهی که ما داشتیم، حدود 50 هزار تن در شهرک صنعتی ولایت هرات به صورت مستقیم کار میکنند و زمینهی کار برای شان فراهم شده است، به صورت غیر مستقیم کسانی که در بخش فروشات و تجارت فعالیت دارند نیز برای شان زمینهی کار فراهم شده که آمار و ارقام آنان زیاد است.”
در همین حال کارشناسان اقتصادی نیز از سرگیری فعالیت کارخانههای تولیدی را در ایجاد فرصتهای کاری مهم میخوانند.
فیض محمد محمدی، کارشناس اقتصادی میگوید که فراهمسازی فرصتهای کاری برای مردم در این کارخانهها، باعث جلوگیری از مهاجرت جوانان به کشورهای خارجی میشود.
محمدی گفت:” تاسیس فابریکهها یک گام موثر در مبارزه با مشکلات اقتصادی است، با فعال شدن هر فابریکهی تولیدی زمینهی کار برای شمار زیادی از جوانان فراهم میشود، نیاز است که فابریکهداران نیز در مورد تولیدات خود باید توجه داشته باشند تا مواد آن را از داخل کشور تامین کنند تا فرصتهای کاری بیشتری را فراهم سازد.”
بر اساس معلومات مسوولان اتاق صنایع و معادن ولایت هرات، در حال حاضر بیش از 800 کارخانهی تولیدی در شهرک صنعتی این ولایت فعال است.
به گفتهی آنان تنها در سه سال گذشته، بیش از 300 کارخانهی تولیدی در این شهرک تاسیس و یا هم دوباره به فعالیت آغاز کرده است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید