بر اساس گزارشها، وزارت صحت عامه به انستیوتهای صحی در کشور ابلاغ کرده که پس از پایان امتحان نهایی سمستر جاری، تحصیل دختران در این انستیوتها تا زمان نا معلومی تعلیق خواهد شد.
با این حال وزارت صحت عامه، تا کنون به گونهی رسمی در این مورد چیزی نگفته است.
در همین حال، شماری از دخترانی که مصروف تحصیل در این انستیتوتها بودند، میگویند که این تصمیم، آنان را با آیندهی مبهم و نا معلوم مواجه ساخته است.
مرضیه، یکتن از محصلان رشتهی قابلگی میگوید:” تنها امید دختران به آموزش در انستیتوتها بود که با بسته شدن آن امیدهای ما از بین رفت و باز هم ما با یک آیندهی مبهم و نامعلوم روبرو شدیم.”
از سویی هم انوشه، یک تن دیگر از دخترانی که در رشتهی نرسنگ تحصیل میکرد، میگوید:” من بعد از بسته شدن پوهنتون ها در یکی از انستیتوتها در رشتهی نرسنگ شروع به درس خواندن کردم که متاسفانه آن هم بسته شد، حال نمیدانم آیندهی ما چگونه خواهد شد و بسیاری از دختران مثل من میخواستند از طریق آموزش در این بخش، به خانوادهی خود و جامعه کمک کنند.”
در همین حال حامد کرزی، رییس جمهور پیشین، با ابراز نگرانی از این تصمیم، از امارت اسلامی خواسته که در مورد آن تجدید نظر کند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، اتحادیهی اروپا، سازمان عفو بینالملل و شماری از نهادهای حقوق بشری نیز این تصمیم را زمینهساز افزایش بحران بشری در افغانستان خوانده، از امارت اسلامی خواستهاند که در مورد آن تجدید نظر کند.
از سویی هم، شماری از فعالان حقوق زن میگویند، در حالی که افغانستان به قابلهها و نرسهای ماهر نیاز دارد، تعلیق تحصیل دختران در انستیوتها، سکتور صحت را با چالش مواجه میسازد.
کبرا علی زاده، یک تن از فعالان حقوق زن در این میگوید:” این یک اقدام تاسفبار است؛ چون آیندهی کشور را به چالش میکشد و با بسته شدن آموزش دختران در انستیتوتها کشور با کمبود قابله ونرس روبرو خواهد شد و این اقدام تاثیر منفی به سکتور صحت کشور خواهد داشت.”
همزمان با این، تهمینه منگل، کارشناس امور اجتماعی میگوید که تعلیق تحصیل دختران در انستیتوتهای صحی، میتواند روی اجتماع نیز تاثیر منفی برجای بگذارد.
منگل گفت:” این تصمیم که گرفته شده است، تاثیرات منفی بر اجتماع نیز دارد و نه تنها فرصت آموزشی وتوسعهی فردی یک نسل را میگیرد بلکه بر زندگی خانوادهها بهخصوص حیات مادران وکودکان نیز تاثیر گذار است.”
تلاش کردیم تا در این مورد نظر مسوولان امارت اسلامی بهخصوص وزارت صحت عامه را نیز داشته باشیم، اما موفق نشدیم.
این در حالیست که آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکتبها وتحصیل دختران در پوهنتونها نیز تعلیق است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید