ads

خواست زنان متشبث مبنی بر نمایش تولیدات شان در نمایشگاه‌های خارجی

شماری از زنان شاغل در بخش تجارت‌های کوچک، از اتاق تجارت و صنایع زنان می‌خواهند که زمینه را برای نمایش تولیدات شان در نمایشگاه‌های خارجی فراهم سازد.

حمیده بیات
2 قوس 1403
خواست زنان متشبث مبنی بر نمایش تولیدات شان در نمایشگاه‌های خارجی

مارینا، یک تن از زنان در ولایت بدخشان که در بخش تولید و فروش مواد خوراکی مشمول کیک و کلچه‌ی بدخشانی کار می‌کند، می‌گوید که نیاز است تا به تولیداتش در خارج از کشور نیز بازاریابی شود.

مارینا از اتاق تجارت و صنایع زنان می‌خواهد که قیمت جواز تجارتی را کاهش دهد تا او با گرفتن آن، در نمایشگاه‌های خارج از کشور نیز اشتراک کند.

او افزود:” من درنمایشگاه‌های داخلی اشتراک کرده‌ام، در نمایشگاه‌های خارج از افغانستان اشتراک نکرده‌ام چون من جواز شاروالی دارم، توانش را نداشتم که جواز تجارتی بگیرم تا در نمایشگاه‌های کشورهای دیگر اشتراک کنم.”

این زن از مسوولان می‌خواهد که غرفه‌ها را در نمایشگاه‌های داخلی نیز با تخفیف در اختیار شان قرار دهند.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی فعالیت زنان تجارت‌‌پیشه و متشبث را در بهبود اقتصاد خانواده‌ها موثر می‌دانند.

امیدالله قاسم‌زی، کارشناس اقتصادی در این مورد می‌گوید:” زنان نیمی از پیکر جامعه را تشکیل می‌دهند، بنابر این نقش زنان در رشد اقتصاد خانواده‌ها می‌تواند از اهمیت خوبی برخوردار باشد، از یک جهت مصوونیت مالی را  در خانه می‌توانند به بار بیاورند و از جهت دیگر می‌توانند مصوونیت فکر ی و روحی داشته باشند.”

با این حال مسوولان در اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گویند که از تولیدات زنان افغان حمایت می‌کنند، اما زنانی که در بخش تولید محصولات خانگی کار می‌کنند، نمی‌توانند جواز تجارتی بگیرند.

فریبا نوری، رییس هیئت‌مدیره‌ی اتاق تجارت و صنایع زنان، می‌گوید که غرفه‌ها در نمایشگاه‌های داخلی با تخفیف در اختیار زنان قرار داده می‌شود.

نوری گفت:” غرفه که بسته‌بندی‌اش تقریبا 6300 افغانی تمام می‌شود که با همان دیکوریشن می‌کنند و چوکی و میز را که برای شان آماده می‌کنند ما طوری به خانم‌ها آماده می‌سازیم که یک غرفه را برای دو خانم آماده در نظر می‌گیریم که هزینه برای شان کم بیاید.”

این در حالی‌ست که در پی تعلیق کار و تحصیل زنان و دختران در افغانستان، شمار زیادی از زنان و دختران به تجارت‌های کوچک روی آورده‌اند.

این زنان و دختران می‌گویند که برای رهایی از مشکلات اقتصادی و روانی، به تجارت و تولید صنایع دستی روی آورده‌اند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA