ads

رضایت زنان رستورانت‌دار از کار و بار شان

مالکان شماری از رستورانت‌های ویژه‌ی زنان که در شهرکابل فعالیت دارند و یا تازه به فعالیت آغاز کرده‌اند، از وضعیت کار شان راضی به  نظر می‌رسند.
مالکان این رستورانت‌ها که زنان هستند می‌گویند، در کنار اینکه خود شان مصروف کار شده‌اند، برای زنان دیگر نیز زمینه‌ی فعالیت را فراهم ساخته‌اند.

حمیده بیات
24 عقرب 1403
رضایت زنان رستورانت‌دار از کار و بار شان

فریده، یک تن از زنانی است که سرپرستی خانواده‌ی‌ 6 نفری را به عهده دارد و برای تامین نیازمندی‌های خانواده‌اش، مصروف رستورانت‌داری است.

فریده می‌گوید، در رستورانت او غذاهای  محلی آماده و در خدمت مشتریان زن قرار داده می‌شود.

او می‌افزاید که زنان می‌توانند با آرامش خاطر در این محیط، غذا صرف نمایند و برای خانوده‌های شان نیز غذا سفارش بدهند.

به گفته‌ی خانم فریده، کار رستورانت‌داری را با سرمایه‌ی دو صد هزار افغانی آغاز کرده است:” من با دولک افغانی شروع کردم، حالا شکر است مشتریان زیادی  دارم، هم در داخل رستورانت و هم بیرون از آن خانواده‌ها سفارش می‌دهند، کوشش دارم که مشتریان راضی باشند.”

فریده افزود: “در رستورانت ما غذاهای محلی و خانگی مانند: منتو، آشک، بولانی و بولانی تندوری را روزانه آماده ساخته و سفارشات خانواده‌ها را نیز می پذیریم.”

او در حالی که از کار و فعالیتش ابراز رضایت می‌کند، ازحکومت می‌خواهد تا در راستای حمایت از زنان تجارت‌پیشه و متشبث، تلاش نموده و زمینه‌ی رشد تجارت را برای شان فراهم سازد.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی می‌گویند که فعالیت زنان تجارت‌پیشه، می‌تواند روی اقتصاد خانواده‌ها تاثیر مثبت داشته باشد.

ظاهر بهزاد، یک تن از کارشناسان اقتصادی در این مورد می‌گوید.”در رستورانت‌های زنجیره‌یی که خدمات را به گونه‌ی فامیلی ارایه می‌کنند، ممکن است بسته‌ی مناسبی را برای زنان کارآفرین ایجاد کنند تا زنان بتوانند در قسمت ایجاد کسب و کارهای کوچک، نقش بازی کنند و هم شرایط کار را برای سایر زنان فراهم کنند.” 

از سویی هم، مسوولان در اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گویند که از زنان شاغل در بخش رستورانت‌داری، حمایت می‌کنند.

فربیا نوری، رییس هیئت‌‌مدیره‌ی اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گوید، این اتاق برای شماری از زنانی که در بخش رستورانت‌داری فعالیت دارند، سولرهای رایگان توزیع کرده است.

نوری گفت:”تعداد زیادی  از  خانم‌ها  در کابل در رستورانت‌ها فعالیت می‌کنند، نه تنها در مرکز بلکه در ولایات هم رستورانت‌های خانم‌ها وجود  دارد، در همین چند روز سولرها را برای شان همکاری کردیم و برق رایگان برای رستوارنت‌ها نصب کردیم تا بتوانند از آن  فایده بگیرند و پولی که برای برق برای شان می‌آید را هزینه‌ی دیگر کارهای خود کنند.”

این در حالی‌ست که در این اواخر، زنان در بخش‌های مختلف به تجارت روی آورده‌اند و از این راه، برای خود مصروفیت ایجاد نموده و با رسیدن به استقلالیت مالی، به خانواده‌های شان کمک کنند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA