ads

رونق صنایع دستی و لباس های سنتی زنان

صنایع دستی زنان و لباس های سنتی با همکاری شوهرهای شان رونق خوبی در بازار پیدا کرده است.شماری از این زنان با طرزهای دوخت لباس زنانه با در نظرداشت ارزش های اجتماعی و فر هنگی افغانستان، با همکاری خانواده‌ها به ویژه شوهرهای شان توانسته اند از این طریق لقمه نانی برای خانواده خود تهیه کنند.از سوی دیگر، شماری از شهروندان می‌گویندکه زمانی که برای خرید به بازار می‌روند، از فروشندگان زن راحت تر می‌توانند خرید کنند.  

حمیده بیات
19 عقرب 1403
رونق صنایع دستی و لباس های سنتی زنان

صنایع دستی زنان و لباس های سنتی با همکاری شوهرهای شان رونق خوبی در بازار پیدا کرده است.

شماری از این زنان با طرزهای دوخت لباس زنانه با در نظرداشت ارزش های اجتماعی و فر هنگی، با همکاری خانواده به ویژه شوهرهای شان توانسته اند از این طریق لقمه نانی برای خانواده خود تهیه کنند.

به بازار زنانه‌ی دشت برچی در غرب کابل رفتم، داخل دکانی شدم که خانمی در کنار شوهرش لباس های افغانی را با طرح های سنتی می فروشد.

این خانم نام خود را سمیه می‌گوید، از وی در مورد لباس های افغانی و اینکه این لباس ها را چه کسی تهیه می‌کند پرسیدم، سمیه می‌گویدکه این لباس هارا با همکاری با خانواده به ویژه وشوهرش تهیه می‌کند و با این کار شماری دیگری از زنان را نیز صاحب شغل کرده است.

او  دراین مورد می‌گوید: “ما با سرمایه شخصی مبلغ 50 هزار افغانی شروع کردیم. تکه ها را برای خانم ها و دخترخانم می دهیم تا باقمیت مناسب بدوزند، انواع دوخت های مانند: جالی دوزی، چادر، گاچ ، پاچه دوزی و انواع لباس های دیگر مخصوص زنان آنها می دوزند و به ما تحویل می‌دهند.”

کبرا سجادی خانم دیگری هست که در بازار زنانه دشت برچی، لباس های  قدیمی هزاره گی را با همکاری شوهرش تهیه کرده و می فروشد.

او دراین مورد می‌گوید: “دراین بازار در حدود 80 الی 85 فیصد خانم ها هستند که با محرم شان کار وفعالیت می کنند، خیلی راحت هستیم به خاطر اینکه مشتری‌های  زنان هستند که با محرمان شان می آیند، از این بازار خیلی راضی هستند. مدت یک نیم سال است در بخش صنایع دستی فعالیت دارم با سرمایه کمی کار خود را شروع کردم ،الحمدالله سرمایه خوبی دارم ومشتری هم دارم. “

با این حال، شماری از شهروندان می‌گویندکه زنان فروشنده در کنار شوهرهای شان، سهولت هایی را برای خانواده‌ها ایجاد کرده و آنها به راحتی آمده از این بازار با خاطر جمع خرید می‌کنند.

 نعمت الله فرهمند یکتن از این فروشندگان که با خانمش یکجا کار می‌کند در این مورد می گوید:” انگیزه اینکه  با خانم خود  یکجا کار و فعالیت  را شروع کنم، این بود که مشتریان زنان هستند.وبا مردان راحت نمی باشند. و یک تعداد مشتریان ما همرای محرم خود میایند، من در این فروشگاه کارهای حساب داری را انجام می‌دهم و دیگر کارهای طراحی ودیزاین لباس های هزاره گی با  خانمم کمک وهمکاری می کنم.”

فرهمند می گویدکه علاقمندان لباس های خامک دوزی هزاره گی روز به روز در حال افزایش است، او دراین مورد می‌گوید:” قیمت  لباس های خامک دوزی هزاره گی بالااست و افراد کم در آمد، نمی توانند از آن خریداری کنند، مشتریان ما بیشتر خارجی هستند.”

از سوی دیگر، زنانی که برای خرید به این بازار می‌آیند می‌گویندکه پیش از این، وقتی برای خرید لباس به بازار می‌رفتند با دکانداران مرد راحت صحبت کرده نمی ‌توانستند و اکنون با زنان فروشنده درمورد  نیاز‌های شان به راحتی صحبت می‌کنند.

فرزانه یکتن از زنانی است که برای خرید لباس به این بازار آمده است، او  در این مورد می‌گوید: ” من در این مرکز تجاری آمده ام،  خوشحال هستم که خانم ها درکنار شوهر‌شان دکانداری می کنند واحساس راحتی می کنم.”

این در حالی است که شماری از زنانی که به صنایع دستی و تهیه لباس های اصیل افغانی مشغول هستند از مقامات می‌خواهند که بازار های بیشتری را مخصوص زنان بسازند وهمچنان زمینه بازاریابی برای محصولات شان را در خارج از کشور فراهم سازند.

 

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA