مالکان برخی از کارخانههای بوتسازی در ولایت هرات با شکایت از افزایش بوتهای وارداتی میگویند که بازار تولیدات آنان با رکود مواجه است.
آنان میافزایند که به دلیل نداشتن بازار فروش ناگزیر به کاهش تعداد کارگران شان شدهاند.
آنان از مسئولان میخواهند در حمایت از تولیدات داخلی، تعرفههای گمرکی بر جنسهای وراداتی مشابه را افزایش دهند.
فیض احمد، مالک یکی از کارخانههای بوتسازی میگوید:”کفشهای چینی، پاکستانی و ایرانی زیاد وارد میشود، به همین دلیل تقریبا بین 100 تا 120 کارگاه متوقف شده است. در همین دکان کوچک من، 15 نفر کار میکردند و فعلا به دو نفر رسیدهاند.”
جعفر ، تولید کننده بوتهای زنانه میگوید:”سابق ما در یک دکان خورد از 13 تا 15 نفر کار میکردیم و فعلا 4 نفر شدهایم. با همین چهار نفر هم در جریان هفته بیکار میمانیم. خواست ما این است که حکومت تعرفه گمرکی مواد خام را کاهش و از جنس مشابه به تولیدات داخلی را افزایش دهد.”
در همین حال عبدالوهاب امینی، رییس اتحادیه تولید کنندگان بوت میگوید:”بوتهای مشابه وارداتی باعث شده که بازار فروش تولیدات داخلی ضعیف شود، چون تعرفههای گمرکی بر جنسهای وارداتی کم است. بسیاری از کارخانهها هم مجبور به توقف کارهای شان شدهاند. یک تعداد دیگر هم با رکود مواجه استند.”
با این وجود مسئولان در ریاست صنعت و تجارت ولایت هرات از حمایت تولیدات داخلی اطمینان داده و از تلاشها برای بلند بردن تعرفههای گمرکی بر جنسهای وارداتی مشابه سخن میزنند.
بشیر محمد سیرت، رییس این اتاق میگوید:”در زمنیه تولید بوت و چپلی در هرات، در این اواخر توجه کافی صورت گرفته است. وزارت صنعت و تجارت نه تنها در هرات، بلکه در سراسر کشور بررسی انجام داده و تعرفههای گمرکی بر جنسهای مشابه افزایش مییابد. تعرفه گمرکی جنسهای پلاستیکی از 10 درصد به 20 در صد افزایش خواهد یافت.”
گفتنی است که بر اساس معلومات ارائه شده از سوی اتحادیه تولید کنند گان بوت، بیش از 320 کارخانه تولید بوت در ولایت هرات فعالیت دارد که از این میان 12 کارخانه صنعتی و بقیه سنتی میباشد.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید