ads

افزایش 13 درصدی حاصلات گندم درسال جاری

مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از افزایش 13 درصدی حاصلات گندم در سال جاری خبر می‌دهند. به گفتۀ آنان، امسال 2.14 میلیون هکتار اراضی زیر کشت گندم بود که ۵ میلیون متریک تُن گندم از آن حاصل شده و این رقم ۱۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد. با این حال، شماری از آگاهان امور افزایش حاصلات را به فال نیک گرفته و می‌گویند که با افزایش حاصلات گندم در واردات آرد ازکشورهای بیرونی کاهش خواهد آمد.

کلید
13 سنبله 1403
افزایش 13 درصدی حاصلات گندم درسال جاری

هرچند بارندگی‌های زیاد درسال جاری باعث سرازیر شدن سیلاب‌ها در برخی ولایت‌های کشور شده و خسارات زیادی را بجا گذاشت، اما مسئولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری این بارندگی‌ها را سبب افزایش حاصلات گندم می‌گویند.

مسئولان این وزارت می‌گویند که حاصلات گندم امسال 13 درصد افزایش یافته است.

مصباح‌الدین مستعین، سخنگوی این وزارت در صحبت با رادیو کلید می‌گوید که میزان بلند بارندگی، توزیع تخم‌های اصلاح شده، کود کیمیاوی باکیفیت، استفاده از ماشینری عصری و آموزش به دهاقین از عوامل عمده این افزایش می‌باشد.

” در سال 1403 خورشیدی 2.14 میلیون هکتار از اراضی کشور گندم کاشته شد که ۵ میلیون متریک تُن گندم از آن حاصل شده است. این حاصلات در مقایسه با سال‌های قبل ۱۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.”

در همین حال، برخی از آگاهان امور اقتصادی افزایش حاصلات گندم را به فال نیک گرفته و می‌گویند که امسال در واردات آرد ازکشورهای بیرونی تاحدی زیادی کاهش خواهد آمد.

محمد ماهر صادق آزاد، یکتن از این مبصرین درمورد می‌گوید:”این تغییرات خوبی در رشد اقتصاد کشور خواهد بود، زیرا با افزایش حاصلات گندم قیمت آرد و گندم در مارکیت‌ها نیز کاهش خواهد یافت و میزان واردات آرد و گندم از کشورهای بیرونی مانند ازبکستان، روسیه، قزاقستان، هند و پاکستان نیز کاهش خواهد یافت.”

مقصود حسن زاده، یکتن دیگر از آگاهان نیز می‌گوید که رشد زراعت درکشور تاثیرات مثبت روی اقتصاد خانواده‌ها دارد.

” وزارت زارعت، آبیاری و مالداری برای رشد زراعت افغانستان که گندم هم شامل آن است، باید دهاقین را با ماشینری و تجهیزات پیشرفته زراعتی بیشتر آشنا سازد. این باعث خواهد شد تا ما درسال‌های آینده شاهد افزایش بیشتر حاصلات زراعتی به‌خصوص گندم باشیم.”

گفتنی است که  به دلیل خشکسالی‌های پی در پی و نبود امکانات کافی برای دهقانان، در سال‌های اخیر میزان حاصلات گندم و دیگر محصولات زارعتی کاهش یافته بود، اما بارندگی‌های امسال که دلیل آن تغییرات اقلیمی خوانده شده، از یک سو بر اقتصاد کشور صدمه وارد کرد، اما از سوی دیگر باعث افزایش حاصلات گندم در کشور گردید.

 

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA