تعدادی از زنان پایتخت نشین خواستار ایجاد مراکز مخصوص مطالعه برای زنان در نقاط مختلف شهر کابل میباشند تا بتوانند به راحتی و با آرامش کتابهای مورد نظر شان را مطالعه کنند.
آنها میگویندکه برای رشد پیشرفت در زندگی به مطالعه کتاب نیاز دارند و این نیاز آنان باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
شیبا سعیدی، یکی از باشندگان کابل میگوید:”پیشنهاد من برای زنانی که کتاب نمیخوانند، این است که کتابهایی را جستجو کنند که ذهنهای شان را انکشاف داده و سطح آگاهی آنان را بلند میبرد. چون آینده و تربیه نسل آینده در دست زنها است.”
آرزو رحیمی، یک تن دیگر از باشندگان کابل میگوید که به مطالعه و کتابخوانی علاقه زیاد دارد و ماهانه حدود سه کتاب را مطالعه میکند.
“کتاب خواندن یک نوع سفر به افکار و دانش نویسنده است که فهم و درک خواننده را بالا میبرد.
کسانی که مطالعه نمیکنند، باید مطالعه کنند تا فهم و درک شان بیشتر شود.”
در همین حال برخی از کتابفروشان نیز از مراجعه فراوان زنان به کتابخانهها و کتابفروشیها سخن گفته و میگویند که روزانه از 10 تا 15 زن و دختر از کتابهای آنان دیدن میکنند و کتاب میخرند.
سید حمید حسینی، یکی از کتابفروشان در شهر کابل میگوید که خانمها کتابهای مختلف از قبیل کتابهای روانشناسی، رمان، انگیزشی، تربیت فرزندان، مسائل خانوادگی و غیره را میخرند و مطالعه میکنند.
“خانم با سواد، درس خوانده و اهل کتاب خواندن، فرزندان باسواد و با دانش تربیت خواهد کرد و این است تضمین فردای بهتر.”
با این حال مسئولان در کتابخانه عامه میگویند که زنان میتوانند همیشه به کتابخانه عامه مراجعه کنند و با آرامش تمام کتابهای مورد نظر شان را مطالعه کنند.
عتیقالله زازی یکی از مسئولان این کتابخانه میگوید:”فعلا بیست تالار داریم که هشت باب آن در مرکز میباشد و 12 باب آن در نواحی و چهار ولسوالی کابل فعال است. زنها میتوانند از این ناحیهها برای مطالعه و تحقیق شان استفاده کنند.”
گفتنی است که چندی قبل قاری ولیگل جواد، رییس امور کلتوری و فرهنگی شاروالی کابل از ایجاد کتابخانه در پارکهای شهر کابل سخن گفته بود که بهگفتۀ او، خانمها نیز میتوانند از این کتابخانهها استفاده کنند. اینکه این کتابخانهها تاچه زمانی ایجاد و بهروی مراجعین گشوده خواهد شد معلوم نیست.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید