دوازدهم آگست روز جهانی جوانان است و در چنین روزی مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ به ولایت هرات سفر کرده و حمایت شان را از جوانان اعلام کردند.
اما خیلی از جوانان در حوزه غرب کشور از نبود زمینههای شغلی، مشکلات اقتصادی و فقر روز افزون شکایت داشته و از مسئولان حکومتی خواستار توجه به این مشکلات میباشند.
آنان میگویند که شمار زیادی از جوانان تحصیل کرده، بنابر همین مشکلات تن به مهاجرت در کشور های دیگر داده تا بتوانند برای بقای زندگی شان کاری کنند.
محمد یاسر، یک تن از جوانان ولایت بادغیس در صحبت با کلید میگوید:”جوانان به دلیلی که زمینههای کاری و شغلی برای شان میسر نیست، از مشکلات فراوان رنج میبرند. جوانان از نهادهای علمی و تحصیلی فارغ میشوند، اما نمیتوانند وظیفهای برای شان پیدا کنند.”
معین آزاد رحیمی، یک تن از جوانان ولایت فراه در این مورد میگوید:”بزرگترین چالش برای جوانان و برای کسانی که مدارک لیسانس و ماستری دارند، نبود زمینههای شغلی است. آنان مجبور میشوند بهخاطر کارگری به کشورهای دیگر بروند، اما میبینیم که کشورهای همسایه مهاجرین افغان را اخراج میکنند.”
عبدالهادی هاشمی، یک تن از جوانان ولایت هرات دختران را نیز جزو جوانان کشور دانسته و به مناسبت روز جهانی جوانان، بر بازگشایی دروازههای مکتبها و پوهنتونها بهروی دختران تاکید میکند.
“خواست تمامی مردم افغانستان این است که دروازههای مکتبها و پوهنتونها بهروی دختران باز شود. امروز ما درحالی از روز جهانی جوانان تجلیل میکنیم که نیمی از پیکر جامعه و نیمی از جوانان در خانههای شان نشستهاند.”
با این حال محمد یونس راشد، معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید:”ما پلان داریم برای 15 هزار جوان برنامههای آموزشی ارائه دهیم تا آنان بتوانند کسب درآمد نمایند. امروز برای 30 نفر در زون غرب کشور زمینۀ آموزش فریلانسینگ را فراهم کردیم. اگر امارت اسلامی برای ما در مورد خانمها حکم بدهد، این دوره آموزشی را برای دختران نیز فراهم میسازیم.”
گفتنی است که فریلانسینگ یا تجارت آنلاین برای 30 تن درحوزه غرب فراهم شده که براساس معلومات ارایه شده از سوی مسئولان وزارت اطلاعات وفرهنگ، تاکنون حدود یک هزار جوان در ولایتهای مختلف از این برنامههای آموزشی فارغ شدهاند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید