شماری از خبرنگارن از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت داشته و میگویند که مسئولان ادارات آنان را برای مدتهای طولانی در انتظار نگهمیدارند، اما برای شان اطالاعات ارائه نمیدهند.
محمود، یکی از خبرنگاران در کابل به کلید گروپ میگوید:”زمانی که میخواهیم دیدگاه مسئولان امارت اسلامی را در گزارش داشته باشیم و یا با آنان مصاحبه نماییم، به تماسهای ما پاسخ نمیدهند. اگر به آنان از طریق وتسپ پیام بگداریم و صدای آنها را نیاز داشته باشیم هم پاسخ مارا نمیدهند.”
نازیه، یکی دیگر از خبرنگاران میگوید:”وقتی در گرازشها به دیدگاه و اطلاعات از وزارت خانهها نیاز داریم و از طریق وتسپ به آنان پیام میگذاریم، آنان پاسخ ما را نمیدهند و ما را منتظرمیگذارند.”
با این حال نعیم الحق حقانی، رییس مرکز رسانههای حکومت میگوید که مسئولین امارت اسلامی و سخنگویان وزارت خانهها بابد برای بهبود روند اطلاعرسانی، در مورد فعالیتها، دستآوردها و پروژههای تحت کار حکومت، باید به رسانهها پاسخگو باشند.
او در عین حال از رسانهها میخواهد که هرگاه مسئولین در زمینه اطلاع رسانی همکاری نکردند، با آمریت هماهنگی رسانههای دفتر مرکز رسانههای حکومت در تماس شوند.
“آمریت هماهنگی رسانهها مشکلات خبرنگاران را با آمریت هماهنگی ادارات دولتی در جریان میگدازد و سپس آنان با سخنگویان وزارتخانهها صحبت میکنند.”
در همین حال ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با تاکید بردسترسی خبرنگاران و شهروندان به اطلاعات میگوید:”ما تلاش نهایی خود را میکنیم تا اطلاعات در دسترس رسانهها قرار گیرد. با سخنگویان هم در این مورد گفتوگو شده و برای آنان سیمینارها هم دایر شده است، اما گاهی اوقات ادارت دولتی به نسبت مشکلات نمیخواهند که قبل از وقت اطلاعات ارائه کنند و یا هم به علت مشکل در دقت اطلاعات، اطلاعات ارایه نمیکنند.”
گفتنی است که خبرنگاران از برخورد سلیقهیی مسئولان ادارات نیز شکایت داشته و میگویند که آنان هرزمان که دل شان بخواهد و هر سوالی را که به دلخواه خودشان باشد، پاسخ ارائه میدهد، اما در خیلی موارد حاضر به پاسخگویی نیستند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید