پس از آنکه وزارت اطلاعات و فرهنگ از کشف 668 ساحه باستانی در سه سال پسین خبرداد، شماری از کارشناسان میگویند که ساحات باستانی از ارزش معنوی و اقتصادی برای کشور برخوردار است و باید به خوبی از آنها حفاظت شود.
محمد اسحاق وکیلی، کارشناس فرهنگی در مورد اهمیت و ارزش ساحات باستانی میگوید:”یکی از اهمیتهای مهم ساحات باستانی، جذب توریستها میباشد که هم اتباع داخلی و هم خارجیها علاقمند بازدید از ساحات باستانی میباشند. آنان با گرفتن تکت از ساحات باستانی دیدن میکنند و این برای اقتصاد کشورحایزاهمیت است و در رشد و شگوفایی اقتصاد جامعه تاثیر گذار است.”
وی میافزاید که باید جلو ساخت و سازهاییکه در ساحات تاریخی ازسوی مردم صورت میگیرد گرفته شود و مردم در حفظ ساحات باستانی باید با حکومت همکار باشند.
این کارشناسان فرهنگی همچنان بر حفاظت از مکانهای تاریخی و باستانی در کشور تاکید ورزیده و میگوید که امارت اسلامی باید به حفظ این مکانها توجه جدی داشته باشد.
در همین حال خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که تاکنون 5672 ساحهی باستانی در سراسر کشور، نزد وزارت اطلاعات و فرهنگ به ثبت رسیده است.
سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ افزود:”ریاست باستانشناسی وزارت اطلاعات و فرهنگ بعد از حاکمیت امارت اسلامی، در سه سال گذشته توانسته که به همکاری تیمهای تخنیکی و مسلکی خود در ولایات مختلف کشور، به تعداد ۶۶۸ ساحه باستانی را تشخیص داده و ثبت کند.”
وی در ادامه از کندهار، هرات، غزنی، بلخ به عنوان ولایتهای بزرگ باستانی یاد کرده و میگوید که این ولایتها بیشترین ساحات باستانی و تاریخی را در خود جادادهاند.
گفتنی است که وزارت اطلاعات و فرهنگ وعده سپرده که تمامی ساحات باستانی و تاریخی براساس نیاز اولویت بندی و اقداماتی برای حفاظت و نگهداری آنان انجام میشود.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید