ads

نگرانی‌ها از وضعیت روانی کودکان در مناطق سیلاب‌زده

پس ازآنکه یونیسف(صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد) با نشر گزارشی اعلام کرد که طوفان‌ها و سیلاب‌ها در پنج کشور آسیایی جان شش میلیون کودک را با خطر روبه‌رو کرده است. نگرانی‌ها در افغانستان، به ویژه در ولایت‌های آسیب‌دیده از سیلاب‌های اخیر بیشتر شده است. برخی از باشندگان مناطق سیلاب‌زده می‌گویند که کودکان و زنان شان هنوز زیر خیمه‌ها قرار دارند و با مشکلات روحی و روانی روبه‌رو می‌باشند.

ماه‌جبین صیام
11 اسد 1403
نگرانی‌ها از وضعیت روانی کودکان در مناطق سیلاب‌زده
عکس از سیلاب‌های گذشته در بغلان

پس از آنکه صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی از خطرات طوفان‌ها و سیلاب‌ها برای شش میلیون کودک در پنج کشور آسیایی بشمول افغانستان هشدار داد، آسیب دیدگان طوفان‌ها و سیلاب‌زدگان در افغانستان نیز از مشکلات روحی و روانی کودکان شان شکایت می‌کنند.

شماری از خانوداه‌های آسیب‌دیده از سیلاب‌های اخیر در ولایت‌های مختلف می‌گویند که سیلاب‌ها برای آنان زیان‌های جانی و مالی رسانیده و کودکان و زنان شان از لحاظ روانی آسیب دیده‌اند.

عبدالله، یکی از باشندگان ولسوالی سرخ‌رود ولایت ننگرهار که از سیلاب‌های اخیر در این ولایت زیان‌مند شده می‌گوید:”تمامی آبادی‌ها در منطقه ما نابود شدند. خانۀ خودم ویران شده است. از فامیل ما چهار نفر شهید شدند که در میان شان یک طفل هم است.”

صبور، یکی از باشندگان ولایت بغلان می‌گوید:”سیلاب‌های اخیر بسیار خسارت‌های جانی و مالی به ما رساند. کودکان  و زنان همسایه‌های ما را سیل از بین برد، حال ما در این هوای گرم بی‌سر پناه مانده و زیر خیمه‌ها بسر می‌بریم. کودکان ما بیمار شده‌اند.”

با این حال برخی از داکتران روان شانسی با تاکید بر تغذیه سالم برای کودکان سیلاب‌زده می‌گویند که در چنین شرایطی باید همگی به وضعیت کودکان توجه داشته باشند.

داکتر هیله، روانشانس می‌گوید:”برای اینکه کودکان حالت روانی بهتر پیدا کنند، لازم است خانواده‌های آنان با آنها رفتار مناسب داشته باشند. تغذیه سالم، ورزش منظم و فعالیت‌های هنری مثل نقاشی و خطاطی می‌تواند در بهبودی حالت روانی کودکان کمک کند.”

این درحالی است که در گزارش یونیسف آمده است که سیلاب‌ها در افغانستان، هند، بنگله‌دیش، نپال و پاکستان ضمن از بین بردن سرپناه کودکان، مکتب‌های آنان را نیز ویران کرده است.

این درحالی است که مسئولان در وزارت مبازره با حوادث طبیعی با تایید این گزارش می‌گویند که این وزارت با تمام  خانواده‌ها و کودکان آسیب‌دیده از حوادث طبیعی در ولایت‌های مختلف کمک‌های نقدی وغیر نقدی کرده است.

ملا جانان سائق، سخنگوی وزارت مبارزه با حوادث طبیعی می‌گوید:”در سیلاب‌های اخیر بیشتر کودکان و افراد مسن متضرر شدند. وزارت مبارزه با حوادث در تمامی ولایت‌های سیلاب‌زده کمک‌های زیادی کرده است. در ولایت‌های کنر، ننگرهار‌، لغمان، بغلان، بامیان و کاپیسا با سیلاب‌زده‌ها ضمن کمک‌های نقدی، در قسمت سرپناه و مواد غدای نیز کمک شده است.”

گفتنی است که از آغاز سال روان خورشیدی بسیاری از ولایت‌های افغانستان از جمله بغلان، بدخشان، غور، ننگرهار، لغمان و کنر شاهد باران‌های شدید، توفان و سیلاب‌های شدید بودند که تلفات جانی و خسارات مالی  زیادی بجا گذاشته است.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA