هشتم اسد (30 جولای) به عنوان روزجهانی مبارزه باقاچاق انسان در سراسر جهان تجلیل میشود. هدف از این مناسبت رسیدگی به مشکلات انسانها و تسریع اقدامات برای پایان دادن قاچاق انسان در سراسر جهان میباشد. امسال شعار جهانی روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان”اقدام سریع برای پایان دادن به قاچاق کودکان” است.
اما خیلی از شهرواندان افغانستان به دلایل متختلف تن به مهاجرتهای قاچاقی داده و به کشورهای دیگر میروند.
برخی از آگاهان امور مهاجرت، مهاجرتهای قاچاقی را زمینه ساز قاچاق انسان دانسته و میگویند که این کار پیامدهای ناگواری را برای خانوادهها و جامعه ببار میآورد.
آصفه ستانکزی، آگاه امور مهاجران میگوید:”دلایل قاچاق انسانی به مشکلات اقتصادی، بیکاری و مسائل اجتماعی و فرهنگی بر میگردد. مشکلاتی که در مهاجرتهای قاچاقی وجود دارد شامل دزدی شدن انسانها، گروگانگیری، تجاوز و مرگ میشود. در این زمینه نیاز به آگاهیدهی برای مردم است تا مانع اعتماد آنها به قاچاقچیان گردد.”
با این حال خیلی از شهروندان کشور از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و مسدود شدن مراکز آموزشی و کاری بهروی دختران و زنان شکایت داشته و میگویند که در سالهای اخیر مهاجرتهای غیرقانونی(قاچاقی) بیشتر شده است.
مریم که همسرش به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی سه بار به گونۀ قاچاقی به ایران سفر کرده، میگوید:”شوهرم به گونۀ قاچاقی به ایران رفته است. قاچاقبران برای اینکه به دست پولیس نیافتند، مهاجران را زیر موترها میبندند. در راه قاچاق مهاجران خیلی آزار و اذیت میشوند، حتی بر آنان تجاوز میشود.”
زهرا، یکی از دختران بازمانده از آموزش که به گونۀ قاچاقی به امریکا سفر کرده میگوید:”سه ماه در امریکای جنوبی بودیم و در این مدت با مشکلات زیادی رو به رو شدیم. ترس داشتم که به عنوان دختر مسلمان حجاب داشته باشم و به دست دزدان نیفتم، اما مجبور شدم با قاچاقبران همسفر شوم.”
این درحالی است که سازمان ملل متحد به هدف افزایش آگاهی مردم در رابطه به خطرات قاچاق انسان، 30 جولای را به عنوا روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان نامگذاری کرده است. گفتنی است که این سازمان در سال 2013 این مناسبت را به تصویب رساند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید