ads

افزایش کم‌‌خونی در میان زنان افغان

پس از آنکه سازمان ملل متحد اعلام کرد که بیش از 40 درصد از زنان در افغانستان از کم‌خونی رنج می‌برند، برخی از داکتران عوامل این بیماری را در خونریزی نامنظم و رژیم غذایی نادرست می‌دانند.آنان می‌گویند که  زنان باید برای درمان کم‌خونی از فولیک اسید، سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنند.

فرشته حمیدی
9 اسد 1403
افزایش کم‌‌خونی در میان زنان افغان

پس از آنکه سازمان ملل متحد از مبتلا بودن 40 درصد از زنان افغان به کم‌خونی گزارش داد، برخی از داکتران عوامل این بیماری را در خونریزی نامنظم و رژیم غذایی نامناسب می‌دانند.

آنان علایم کم‌خونی را شامل بی‌حالی، ضعیفی، سردردی، سرگیچی، ریزش مو  و غیره می‌گویند.

داکتر نتاشه داودزی، یکی از داکتران شفاخانه تدریسی شهرآرا، عوامل کم خونی در میان زنان باردار را در عدم استفاده از فولیک اسید، خون ریزی نامنظم، رژیم غذایی نادرست و غیره می‌داند.

 “علایم کم‌خونی شامل خستگی، بی‌حالی، ضعیفی، سردردی، سرگیچی و غیره می‌باشد.”

وی می‌افزاید که بیشتر زنان بالاتر از 45 سال به کم‌خونی مواجه می‌شوند. به گفتۀ او، زنان باردار باید برای درمان کم‌خونی و تکمیل آهن وجود شان، از سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنند.

با این حال شماری از زنانی که به کم‌خونی مبتلا شده‌اند، می‌گویند در مورد این بیماری معلومات نداشته و مجبور شده به داکتر مراجعه کنند.

صدف رحیمی که به دلیل بارداری به کم‌خونی مبتلا شده می‌‌گوید:”وقتی به داکتر مراجعه کردم، گفت که کم‌خون هستی و باید از سبزیجات و میوه‌‌ها بیشتر استفاده کنی تا مشکل تان برطرف شود و همچنان مقداری دوا برایم داد.”

 فریده ابراهیمی، یکی دیگر از زنان است که به کم‌خونی مواجه است و می‌گوید که به توصیه داکتر از فولیک اسید، سبزیجات، به ویژه پالک و میوه‌ها استفاده می‌کند.

“به دلیل کم‌خونی ریزش مو پیدا کرده بودم و رنگ جلدم بی‌حد زرد شده بود. سرم گیچ می‌رفت و سردرد و بی‌حال بودم.”

این در حالی است که صندوق کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرده که برای جلوگیری از مشکل کم‌خونی زنان، به همکاری یک مؤسسه خیریه بانام کرک، ویتامین‌ها و مواد معدنی را برای زنان باردار در مناطق مختلف افغانستان توزیع می‌کند.

این سازمان توصیه کرده که بسته‌های کوچک مواد مغذی از مادران در برابر کم‌خونی و سوء تغذیه محافظت، سلامت زنان را در دوران بارداری تضمین می‌کند و در نتیجه مادران می توانند فرزندانی سالم به دنیا بیاورند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA