ads

تاکید داکتران به استفاده از پشه‌خانه برای وقایه از ملاریا

پس از آنکه وزارت صحت عامه از افزایش موارد ابتلا به بیماری ملاریا در کشور خبرداد، برخی از داکتران از مردم می‌خواهند که از آب‌های ایستاده و ناپاک استفاده نکرده و درحد امکان هنگام خواب از پشه خانه‌ها کار بگیرند. براساس معلومات وزارت صحت عامه، در ۶ ماه نخست امسال ۵۰ هزار واقعۀ مثبت ملاریا در کشور ثبت شده که نسبت به سال گذشته آمار مبتلایان این بیماری 69 درصد افزایش یافته است.

فرشته حمیدی 
20 سرطان 1403
تاکید داکتران به استفاده از پشه‌خانه برای وقایه از ملاریا

براساس معلومات مسئولان صحی، با شدت گرفتن گرمی هوا بیماری ملاریا در میان مردم بیشتر شیوع پیدا کرده است.

برخی از داکتران نیز تایید می‌کنند که این روزها موارد مبتلا به بیماری ملاریا افزایش یافته و روزانه حد اقل ده فرد مبتلا به ملاریا تنها در شفاخانه انتانی در کابل مراجعه می‌کنند.

آنان تب، جان دردی و کسالت را از علایم مهم این بیماری بیان کرده و می‌گویند که میکروب این بیماری از طریق نیش پشه‌های آلوده منتقل می‌شود.

سید رحیم سادات، یکی از داکتران شفاخانه انتانی میگوید:”تب، جان دردی، کسالت  از جمله علایم اساسی ملاریا است . این بیماری گاهی استفراغ و اسهال را نیز به همراه دارد.”

او استفاده از پشه‌خانه را در فصل گرما یکی از راه‌های پیشگیری از مصاب شدن افراد به این بیماری عنوان می‌کند.

برخی از افرادی که به بیماری ملاریا مبتلا شده‌اند، از مسئولان می‌خواهند که در مورد بیماری ملاریا و  راه‌های وقایه از آن، برای مردم آگاهی دهی کنند.

مرضیه احمدی که بیش از بیست سال عمر دارد و به بیماری ملاریا مبتلا شده، می‌گوید:”جان دردی، تب و حالت کسالت داشتم، زمانی که به داکتر مراجعه کردم، گفتند که به بیماری ملاریا مبتلا شده‌اید.”

این درحالی است که براساس معلومات وزارت صحت عامه، واقعات مثبت ملاریا ۶۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامه، دلیل افزایش مبتلایان ملاریا را درگرمی هوا دانسته و می‌گوید:”ملاریا بیشتر در فصل تابستان و در مناطق گرم‌سیر مردم را مبتلا می‌سازد. در شش ماه اول سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۳۵هزار مورد مثبت نزد ما ثبت بود، اما در شش ماه سال روان میلادی، نزدیک به ۵۰هزار واقعه ثبت شده است. این رقم نشان می‌دهد که این بیماری ۶۹ درصد افزایش یافته است.”

وی همچنان می‌افزاید که درسال گذشته به‌منظور پیش‌گیری از بیماری ملاریا بیش از ۲ میلیون پشه‌خانه در مناطق گرم‌سیر توزیع شده بود.

 به گفتۀ داکتران، یکی از عوامل ابتلا به بیماری استفاده از آب‌های ایستاده و گندیده می باشد که می‌تواند افراد را در سنین مختلف به این بیماری مبتلا سازد.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA