مسئولان شرکت برشنا میگویندکه پلان استراتیژیک پنج ساله افزایش میزان تولید انرژی از منابع داخلی آماده شده است.
به گفتۀ آنان، این طرح شامل استفاده از منابع آبی، بادی و خورشیدی در ولایات کابل، هرات، بلخ، کندهار و ننگرهار می باشد.
حکمتالله میوندی، سخنگوی این شرکت در صحبت با رادیو کلید میگوید: “این طرح شامل پروژه 40 میگاوات برق آفتابی در کابل، 80 میگاوات برق آفتابی در ننگرهار، 40 میگاوات برق آفتابی در مزار شریف و به همین قسم 40 میگاوات برق آفتابی و بادی در ولایت هرات میباشد.”
وی میافزاید که تلاش میشود با استفاده از منابع داخلی، میزان تولید انرژی برق در داخل کشور افزایش یابد و درصورت بروز مشکلات در برق وارداتی، از این منابع استفاده شود.
با این حال شماری از مبصرین تحقق این طرح را در کاهش وابستگی به برق وارداتی مفید میدانند.
شبیر بشیری، یکتن از این مبصرین میگوید: “با توجه به ظرفیتهای داخلی که دربخش تولید انرژی وجود دارد، ما میتوانیم با استفاده از آب، آفتاب و باد بخش اعظمی انرژی مورد نیاز خود را مرفوع سازیم.”
اما امانالله غالب، رییس پیشین شرکت برشنا در مورد این موضوع از نگاه تخنیکی تبصره میکند. به گفتۀ وی، پروژههای تولید برق آفتابی و بادی مشکلات تخنیکی خود را دارد.
“باد یک ساعت میوزد و ساعت دیگر توقف میکند. همچنان آفتاب از طرف روز است و از طرف شب ویا در روزهای ابری و بارندگی نیست. بناء انرژی آفتابی و بادی نمیتواند بدیل انرژی تولید شده از آب، گاز و زغال سنگ باشد.”
براساس گزارشها، بیشتر از هشتاد درصد برق افغانستان از کشورهای ازبکستان، تاجکستان، ترکمنستان و ایران وارد میشود و منابع داخلی نمیتواند برق مورد نیاز پایتخت را برآورده کند.
با این حال شماری از مبصرین تاکید دارند که با مدیریت آبهای کشور و احداث بندهای برق تاحدی زیادی میتوان در داخل کشور برق تولید کرد.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید