عبدالمالک ابدالی، یک تن از تولیدکنندگان کفش، از حکومت میخواهد که تعرفه بر کفشهای وارداتی مشابه تولیدات داخلی را افزایش دهد:” یگانه مشکل ما تعرفهی گمرکی است، تعرفه اجناس وارداتی کم است و ارزان تمام میشود، اگر تعرفه گمرکی بلند برده شود تولیدات وطن رشد میکند.”
عبدالقیوم، یک تن دیگر از تولید کنندگان کفش در هرات میگوید: ” دولت در این زمینه باید راهکار داشته باشد، افغانها با مصارف گزاف در حال تولید محصولات بسیار خوب و با کیفیت هستند، باید از ورود جنس مشابه آن جلوگیری شود.”
در همین حال، مسوولان ریاست صنعت و تجارت هرات میگویند که از تولیدکنندگان داخلی و تولیدات آنان، بهگونهی همهجانبه حمایت میشود.
مولوی محمد بشیر سیرت، رییس این اداره میگوید که حکومت مصمم است تا تسهیلات لازم را برای رشد و توسعهی صنایع و تولیدات داخلی فراهم سازد.
سیرت گفت:” در قسمت تولیدات داخلی، هر جنسی که در داخل کشور تولید میشود حکومت آماده است که بر اجناسی که شبیه آن از خارج کشور وارد میشود تعرفه وضع کند.”
بر اساس معلومات صنف تولیدکنندگان کفش در ولایت هرات، در حال حاضر هشت فابریکهی بزگ و 320 کارگاه سنتی تولید کفش در این ولایت فعالیت دارند که در آنها نزدیک به دو هزار تن مصروف کار هستند.
عبدالوهاب امینی، رییس صنف تولیدکنندگان کفش در ولایت هرات میگوید، در این فابریکهها و کارگاهها، بیش از 24 هزار جوره کفش در روز تولید میشود.
امینی افزود:” در هرات 8 شرکت صنعتی کلان تولید کفش وجود دارد، 320 کارگاه سنتی تولید کفش است، حدود دو هزار نفر در تولید کفش کار میکنند و در روز 24 هزار و 200 جوره کفش تولید میشود.”
تولید کنندگان کفش در ولایت هرات، میگویند که اگر جلو واردات تولیدات مشابه گرفته شود، میتوانند کفشهای با کیفیت تولید کنند.
آنان میگویند که در صورت حمایت، تولیدات شان علاوه بر عرضه به بازارهای داخلی، به خارج از کشور نیز صادر خواهد شد.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید