در بیشتر مناطق دور دست کندز مردم با مشکلاتی مانند عدم دسترسی به خدمات صحی، آب آشامیدنی، برق و خرابی جادهها و غیره مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
شماری از باشندگان ولسوالی آقتاش کندز که در این زمینهها شکایت دارن، از مسئولان میخواهند که به مشکلات آنان رسیدگی کنند.
مولوی حکیم، یکی از باشندگان روستای ارجال این ولسوالی میگوید:”قریه ما یکی از دورترین منطقه آقتاش است. ما از بسیار چیزها محروم هستیم؛ از جمله سرک. خرابی جادهها باعث میشود مریض در مسیر راه با مشکل جدیتر روبهرو شود.”
او میافزاید که مردم این منطقه به آب آشامیدنی هم دسترسی ندارند و از مسئولان میخواهد که در این زمینه نیز توجه نشان دهند.
محمد امین، یک باشنده دیگر این ولسوالی میگوید:”ما در کنار مشکلات سرک، به مراکز صحی، برق و آب آشامیدنی نیز دسترسی نداریم. به مکتبهای ما هم هیچ توجهی صورت نگرفته است.”
او افزود که به دلیل عدم دسترسی به خدمات صحی، چندین بیمار زن در این منطقه جان داده است.
باشندگان این ولسوالی از مسئولان حکومتی میخواهند که به مشکلات آنان رسيدگي کنند.
غلام سخی یکی از این باشندگان میگوید:”در این منطقه اگر مریضی پیدا شود، کلینیکی وجود ندارد. ما از امارت اسلامی میخواهیم که به سرکها، کلینیک و مشکلات آب آشامیدنی ما توجه کند.”
در همین حال مسؤلان محلی در ولسوالی آقتاش با تایید مشکلات مردم در ساحات دوردست، میگویند که آنان مشکلات مردم را با مسئولان مرکزی و نهادهای امداد رسان شریک کردهاند.
مولوی عصمتالله اسامه، ولسوال آقتاش کندز میگوید:”ما تلاش خود را به خرچ دادیم و در تلاش هستیم که خدمت لازم به این مردم صورت بگیرد. مشکلات آنان با حکومت محلی و مؤسسات در جریان گذاشته شده است.”
از سوی دیگر مسؤلان صحی در کندز میگویند که قبلا مراکز صحی سیار در مناطق دور دست این ولسوالی وجود داشت، اما سیلابها جادهها و مسیرهای منتهی به آن مراکز را تخریب و مردم را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
محمد صابر اسرار، آمر شفاخانه ولسوالی خان آباد که ولسوالی آقتاش را نیز تحت پوشش دارد، در این رابطه میگوید:”سیلابهای اخیر سرک ارجال را تخریب کرده است. به همین دلیل ما تیم خود را آنجا روان نمیتوانیم. ما این مشکل را با مقام ولایت در جریان گذاشتیم تا سرکها دوباره بازسازی و مردم به خدمات صحی دسترسی پیدا کنند.”
گفتنی است که این مشکلات نه تنها در ولسوالی آقتاش، بلکه در خیلی از ولسوالیهای دیگر کندز نیز وجود دارد. زیرا به گفتۀ باشندگان مناطق دوردست، مراکز صحی تنها در مراکز ولسوالیها وجود دارد و آنهم با فاصلههای بسیار زیاد، از این رو مردم با مشکلات جدی روبهرو استند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید