ads

ایجاد کارگاه تولید ظروف سفالی؛ ابتکار یک زن در هرات

یک زن تجارت پیشه در هرات با ایجاد یک کارگاه تولید ظروف سفالی، دختران بازمانده از آموزش را  مصروف کار کرده است. در همین حال دخترانی که در این کارگاه مصروف کار شده‌اند، ضمن خرسندی از این کار، از امارت اسلامی خواستار فراهم‌سازی فرصت‌های کار و آموزش برای زنان و دختران می‌باشند.

رقیه حسینی
19 جدی 1402
ایجاد کارگاه تولید ظروف سفالی؛ ابتکار یک زن در هرات
عکاس: رقیه حسینی

پس از رویکار آمدن امارت اسلامی و وضع محدودیت‌ها در برابر کار و آموزش زنان،  شماری از زنان از خانه نشینی خسته شده و در جستجوی کسب و کارهای کوچک و ایجاد زمینه‌های کاری برای دختران بازمانده از آموزش شده‌اند.

قریش ملک‌زاده، یکی از این زنان است که با راه‌اندازی یک کارگاه تولید ظروف سفالی برای خود و شماری از دختران بازمانده از آموزش، فرصت اشتغال را فراهم ساخته است.

ملک زاده که تنها سرپرست خانواده خود است، می‌گوید که برای گذراندن زندگی خود این کارگاه را ایجاد کرده بود، اما اکنون نزدیک به بیست دختر بازمانده از آموزش را در کنار خود جمع کرده تا از این طریق کسب درآمد کنند.

“مدت پنح سال در ایران کار کردم و دو سال است که در هرات کار خود را آغاز کرده‌ام. این کارگاه را هم به‌خاطر خودم و هم به‌خاطر خانم‌هایی که خانه نشین شده‌اند، ایجاد کردم و اکنون 18 دختر اینجا با من کار می‌کنند.”

او می‌افزاید که در تلاش است تا با گسترش کار و بارش، فرصت کار را برای زنان و دختران بیشتری فراهم سازد.

در همین حال دخترانی که در این کارگاه مصروف کار شده‌اند، ضمن استقبال از ایجاد این کارگاه، از امارت اسلامی می‌خواهند که فرصت کار و آموزش را برای زنان و دختران فراهم سازد.

آرزو محمدی، محصل سال سوم فاکولته ادبیات می‌گوید که پس از مسدود شدن پوهنتون‌ها به‌روی دختران، وی برای فرار از محدودیت‌های وضع شده در مقابل دختران و فشارهای روانی، به این هنر پناه آورده است.

“چیزی که باعث شد به اینجا بیایم، بیرون شدن از محدودیت‌هایی بود که امروزه بر ما وضع شده است. بودن در اینجا باعث شد که من روحیه بازتر و اشتیاق بیشتر نسبت به کار، هنر و تلاش برای زندگی داشته باشم.”

حنیفه سروری، یکی دیگر از دخترانی که در این کارگاه مصروف کار است، می‌گوید از اینکه در شرایط کنونی برایش زمینه کار فراهم شده، خوشحال و امیدواراست که از این طریق بتواند کسب درآمد کند.

“خیلی خوب است که  این قسم جاها برای خانم‌ها و دختران پیدا شود تا آنها بتوانند از مشکلات روحی و روانی بیرون شوند. از روزیکه این فشارها برسر دخترها آمده، من همیشه برای شان می‌گویم از خانه بیرون شوند، کوشش کنند تا پیشرفت داشته باشند تا بتوانند کسب درآمد کنند و با خود و خانواده خود کمک کنند.”

او از امارت اسلامی می‌خواهد که دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها را به‌روی دختران بگشاید.

این در حالی‌است که پس از رویکار آمدن امارت اسلامی دروازه‌های مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد و به دنبال آن تحصیل دختران در پوهنتون‌ها و همچنان کار زنان با مؤسسات داخلی و خارجی ممنوع گردید. در آخرین مورد هم آرایشگاه‌ها در سراسر کشور به روی زنان مسدود شد که رفته رفته فقر و مشکلات اقتصادی در میان خانواده‌ها گسترده‌تر گردید.

با این حال،  مسئولان امارت اسلامی همواره گفته اند که با فراهم شدن محیط مناسب، برای زنان اجازه کار و آموزش داده خواهد شد.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA