مقامات فلسطینی به تازگی اعلام کردهاند که از هفت اکتوبر به این سو، حد اقل ۲۰ هزار نفر در اثر حملات اسرائیل در نوار غزه کشته شدهاند. مسئولان مطبوعاتی در غزه میگویند که حداقل ۸۰۰۰ کودک و ۶۲۰۰ زن در میان کشته شدگان میباشند.
بر اساس معلومات مسئولان صحی در غزه، از زمان آغاز درگیریها، به طور میانگین روزانه نزدیک به ۳۰۰ فلسطینی کشته شدهاند.
آمارها نشان داده است که حداقل ۶۰ درصد از خانهها و ۶۹ درصد مکتبها در حال حاضر آسیب دیده ویا بکلی ویران شدهاند و تقریباً ۸۰ درصد شفاخانهها دیگر قادر به فعالیت نیستند.
از سویی هم، در نشست روزجمعه شورای امنیت سازمان ملل متحد که به هدف کمکرسانی برای مردم غزه برگزار شده بود، اشتراک کنندگان افزایش قربانیان در غزه را نگران کننده خوانده و از کشورهای عضو خواستند تا برای تامین آتشبس اقدام نمایند.
آنتینیو گوتریش، سرمنشی سازمان ملل در این نشست گفت:”از آغاز جنگ تاکنون، بیشتر از 20 هزار فلسطینی توسط نیرویهای اسرائیلی کشته شدهاند که اکثریت آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند. در عین حال نیروهای فلسطینی نیز راکتهای شان را بهسوی اسرائیل پرتاب میکنند.”
او افزود که حدود 1.9 میلیون نفر در غزه از خانههای شان بیجا شدهاند و ارائه خدمات صحی نیز با مشکلات زیادی مواجه شده است.
برخی از کارشناسان به این باوراند که اگر جنگ در غزه به همین شکل ادامه یابد، جهان شاهد فاجعه بزرگ انسانی در سال 2024 خواهد بود.
محمد آصف افضلیار، کارشناس مسائل سیاسی میگوید:”بدون شک در صورت عدم برقراری آتشبس در غزه، آمار تلفات به حد چشمگیری افزایش خواهد یافت، چون اسرائیل در کشتار عام و خاص به هیچ اصولی پابند نیست.”
او می افزاید، تازمانی که کشورهای حامی اسرائیل دست از حمایت این رژیم بر ندارد، تلاشهای سازمان ملل در مورد آتشبس بینتیجه خواهد ماند.
این در حالیاست که روز جمعه(اول جدی) نشستی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد کمکرسانی به غزه برگزار شد و این شورا با نشر قطعنامهای خواهان فراهم شدن زمینه برای کمک رسانی به غزه گردید. اما در این قطعنامه درخواست آتشبس و پایان درگیریها مطرح نشده است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید