ads

آغاز نشست کمربند و جاده در چین

سومین مجمع همکاری‌های بین‌المللی کمربند و جاده روز سه‌شنبه (25 میزان) در چین آغاز شد. سران و نمایندگان بیش از ۱۳۰ کشور دنیا در این نشست دو روزه اشتراک کرده‌اند. ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه نیز به منظور شرکت در این مجمع، به چین سفر کرده و کارشناسان این سفر پوتین را نمایانگر حمایت وی از ایجاد زیرساخت‌ها و گسترش نفوذ چین خوانده‌اند.

صدف یارمل
25 میزان 1402
آغاز نشست کمربند و جاده در چین

سومین مجمع همکاری‌های بین‌المللی کمربند و جاده، امروز در چین آغاز شد. گفته شده که در  این نشست دو روزه، سران و نمایندگان بیش از ۱۳۰ کشور دنیا اشتراک می‌کنند.

چین امیدوار است که این گردهمایی به تقویت جایگاه این کشور در عرصه بین‌المللی کمک کند.

 برخی کارشناسان می‌گویند که بیجنگ قصد دارد از این مجمع به عنوان حمایت ضمنی از موضعش در جنگ اسرائیل و غزه استفاده کند.

دنگ زوشیانگ، معاون صدراعظم چین گفته است، ابتکار شی جین پینگ، رییس جمهور چین در برگزاری نشست کمربند و جاده در هانگ کانگ می‌تواند در حفظ روابط سیاسی، گسترش ارتباطات قوی و ایفای نقش مهم‌ این کشور کمک کند.

“هانگ کانگ می‌تواند یک محیط آزاد، باز و منظم را برای برگزاری این مجمع حفظ کند.  ابتکار مجمع کمربند و جاده چین، در حفظ روابط سیاسی، گسترش ارتباطات قوی و ایفای نقش مهمتر، می‌تواند کمک کند.”

براساس گزارش‌ها، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه نیز به منظور شرکت در مجمع “کمربند و جاده” وارد بیجنگ شده است.

رییس‌جمهور روسیه پیشتر درمورد سفرش به چین در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که در سفرش به چین با مقامات چینی درمورد پروژه‌های مرتبط با کمربند و جاده و روابط اقتصادی و مالی رو به رشد بین مسکو و بیجنگ، گفت‌وگو خواهد کرد.

“بلی، ما می‌بینیم که برخی افراد آنرا تلاش جمهوری خلق چین برای تحت فشار قرار دادن کسی می‌دانند، اما ما برعکس این نظر را می بینیم. ما فقط میل به همکاری را می‌بینیم.”

با این حال آگاهان می‌گویند که سفر پوتین نشان‌دهنده حمایت وی از طرح کمربند و جاده شی‌جین پینگ رهبر چین، برای ایجاد زیرساخت‌ها و گسترش نفوذ چین در خارج از این کشور است.

طرح کمربند و جاده که از یک دهه پیش به رهبری شی جین‌پینگ، رییس‌جمهور چین راه اندازی شده و منحیث بزرگ‌ترین برنامه زیرساختی در تاریخ شناخته می‌شود، قرار است چهار قاره جهان را پوشش داده و جاده کهن ابریشم را از یک سو به اروپا و آفریقا و از سوی دیگر به چین پیوند ‌دهد.

سازمان همکاری شانگهای و بریکس و برنامه کمربند و جاده، سه جریان همکاری بین‌المللی شمرده می‌شوند که چین و روسیه در سال‌های اخیر هرچه بیشتر برای تقویت آن تلاش کرده‌اند.

روابط تجاری روسیه و چین بعد از جنگ اوکراین به ابعاد بی‌سابقه‌ای رسیده و دو کشور ایجاد یک نظام جهانی چندقطبی و شکستن انحصار امریکا را از اهداف استراتژیک خود عنوان می‌دانند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA