ads

بی‌خبری زنان بی‌سرپرست از قطع کمک‌های بشری

شماری از زنان بی‌سرپرست و بیوه از قطع کمک‌های بشری به دلیل کمبود بودجه برنامه جهانی غذا و محرومیت 2 میلیون فرد نیازمند دیگر از این کمک‌ها اظهار بی‌خبری می‌کنند. آنان می‌گویند که تاکنون این کمک‌ها را دریافت نکرده‌اند که از قطع آن باخبر باشند. درعین حال مسئولان در وزارت اقتصاد، کمک‌های بشردوستانه را در شرایط اضطراری مهم می‌دانند، اما می‌گویند که این کمک‌ها در دو سال گذشته، وضعیت اقتصادی مردم  افغانستان را بهبود نبخشیده است.

هاجر جعفری
15 سنبله 1402
بی‌خبری زنان بی‌سرپرست از قطع کمک‌های بشری

هرچند برنامه جهانی غذا  از کمبود بودجه و محروم شدن دو میلیون فرد نیازمند دیگر از کمک‌های بشری خبر می‌دهد، اما شماری از زنانی‌که به دلیل فقر و بی‌روزگاری، روی سرک‌ها دست فروشی و یا گدایی می‌کنند، می‌گویند تاکنون از این کمک‌ها مستفید نشده‌ و قطع شدن آن نیز بی‌خبر‌اند.

فریضه، خانمی که در پیش نانوایی‌ها در انتظار بدست آوردن یک قرض نان نشسته است، می‌گوید که از قطع شدن کمک‌های برنامه جهانی غذا بی‌خبر است، زیرا تاکنون این کمک‌ها برایش نرسیده است.

“هر روز در پیش نانوایی می‌نشینم. بیوه استم و شش اولاد دارم. وضعیت ما بسیار خراب است و من باید یک چیزی برای اطفالم پیدا کنم. کاش به ما یک کمکی می‌شد.”

بی‌بی‌گل خانمی که دست فروشی می‌کند، از نبود کار و درآمد شکایت دارد. او می‌‌گویدکه تاکنون تنها یکبار اندک کمک با وی صورت گرفته اما دیگر هیچ اطلاعی از کمک‌های بشری ندارد.

“تاکنون بیست افغانی هم کار نتوانسته‌ام، کار و غریبی نیست.  بیوه هستم، نفقه اطفالم به‌دوش خودم است. خانه هم کرایی است. باید با ما کمک شود، چون سرپرست نداریم.”

در عین حال مسئولان در وزارت اقتصاد می‌گویندکه کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی در دو سال گذشته بدون هماهنگی با امارت اسلامی توزیع شده و مؤثریت چندانی هم نداشته است.

“اگر کمک‌های بشردوستانه از طریق یک برنامه منظم و با هماهنگی ارگان‌های دولتی توزیع شود، اولویت‌های اقتصادی در نظر گرفته شود و فرصت‌های شغلی هم ایجاد شود، تاثیرات اقتصادی آن بیشتر خواهد بود.”

این درحالی است که برنامه جهانی غذا از کمبود بودجه کمک‌های بشری خبر داده و می‌گوید که  ۲ میلیون نیازمند دیگر در افغانستان از کمک‌های این سازمان محروم خواهند شد.

این سازمان می‌افزاید که با این وضع شمار نیازمندان محروم از کمک‌های غذایی به 10 میلیون تن می‌رسد.

 وحیدالله امانی، سخنگوی سازمان برنامه جهانی غذا در افغانستان می‌گوید که بنابر مشکلات پیش‌آمده، کمک‌ها در مناطق مختلف کاهش داده شده است.

“نظر به مشکلات و نیازمندی‌ها، کمک‌ها در سراسر کشور کاهش یافته است و این مسئله بیشتر زنان و کودکان را متاثر می‌سازد، به‌خصوص زنان بیوه و آنانی‌که سرپرستی خانواده را بعهده دارند.”

گفتنی‌است که پیش از این نیز، برنامه جهانی غذا گفته بودکه به‌دلیل کمبود بودجه، میلیون‌ها افغان از فهرست کمک‌های بشردوستانه حذف خواهند شد.

همچنان اوچا(سازمان هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد) اعلام کرده است که یک میلیون زن و 700 هزار کودک در سال 2023 ، به دلیل کاهش بودجه از کمک‌های بشری محروم خواهند شد.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA