در صفحه ایکس/توییتر سازمان همکاریهای اسلامی آمده است که هیئت این سازمان دردیدارش با برخی از مقامهای امارت اسلامی، درکنار سایر مسائل مرتبط به افغانستان، درمورد آموزش دختران نیز بحث و گفتوگو کردهاند.
اعضای این هیئت همچنان گفتهاندکه آنان در دیدار شان با مقامهای امارت اسلامی، آموزش را حق تمامی مسلمانان خوانده و از وزارت تحصیلات عالی خواسته است که به دختران اجازه تحصیل را بدهد.
این هیئت همچنان از کشورهای اسلامی خواستهاند که روابط شان را با امارت اسلامی گسترش دهند و نظام کنونی را بهرسمیت بشناسند.
اما پرسش اینجاست که آیا امارت اسلامی به این خواست آنان پاسخ مثبت خواهند داد؟
عمرنهضت، مبصر سیاسی درمورد میگویدکه طی دوسال گذشته این گونه تلاشهای تشریفاتی از سوی جهان اسلام و غیر اسلامی برای رفع ممنوعیت آموزش دختران افغان صورت گرفته است، اما هیچ نتیجهای درقبال نداشته است.
“سازمان کشورهای اسلامی می خواهد با چنین حرکاتی، به جهان نشان دهد که در برابر مردم افغانستان، بهخصوص ممنوعیت آموزش دختران افغان خاموش و بی اعتنا نیست. درحالیکه خیلی از کشورهای عضو این سازمان، نمیتوانند بدون اجازه غرب، روابط شان را با امارت اسلامی برقرار کنند و یاهم این حکومت را به رسمیت بشناسند.”
درهمین حال عبدالجبار اکبری، دیگر مبصر سیاسی میگویدکه اگر کشورهای اسلامی بخواهند، میتوانند که مشکل موجود را حل کنند.
” این سازمان میتواندکه درب تعامل را باز کند و مسئله بهرسمیت شناختن امارت اسلامی را نیز حل کند، اما اگر مسئله تنها مطرح کردن خود شان باشد، درآن صورت فکر نکنم که چنین دیدارهایی برای رفع مشکل موجود، کارساز باشد.”
از سویی هم حمیدالله هوتک، یکی دیگر از مبصرین سیاسی درمورد پیامدهای سفر هیئت کشورهای اسلامی به کابل میگوید:”رفتن دختران به مکتب و پوهنتون تنها خواست کشوروهای اسلامی و جامعه جهانی نه، بلکه خواست مشروع همۀ افغانهاست. پس امارت اسلامی باید نخست به خواست مردم خود گوش دهد.”
گفتنی است که این هیئت متشکل از علمای دینی از کشورهای عربستان سعودی، ترکیه، پاکستان، امارات متحده عربی، بحرین، اردن، مالیزیا، اندونیزیا، چاد و گانا میباشد که برعلاوه مقامات حکومتی با علمای دینی افغانستان نیز دیدار کردهاند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید