در رابطه به آموزش دختران دیدگاههای مختلفی از سوی مقامات امارت اسلامی مطرح میشود. دختران بازمانده از آموزش همواره خواهان بازگشایی مکتبها و پوهنتونها شدهاند، اما تاکنون اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفته است.
اﺧﺘﻼف دیدگاهها دو سال آموزش دختران را به تاخیر انداخته و هنوز موضع مشخصی در زمینه آموزش دختران وجود ندارد.
درهمین حال شماری از مردم نگرانی دارند که این محدودیتهای آموزشی همچنان در گرو تفاوت دیدگاههای مسئولین باقی مانده و ادامه یابد.
شیرعلی، یکتن از باشندگان ولایت بامیان به مناسبت دو ساله گی امارت اسلامی از مقامات میخواهد که محدودیتهای وضع شده بر آموزش دختران را بردارند.
“حکومت هر شرایطی را که برای بازگشت دختران به مکتبها و پوهنتونها در نظر دارد عملی کند، اما بیشتر از این سبب بازماندن آنان از آموزش نشود.”
ربابه علوی، یکی از شاگردان مکتب میگوید که تمام دختران به فیصله امارت اسلامی مبنی رعایت حجاب احترام دارد، اما از حکومت میخواهند که در مکاتب را به روی شان باز کند.
“اگر مسئله حجاب است، ما به بهترین شکل حجاب را رعایت میکنیم. ما به دین خود احترام داریم و افتخار میکنیم که مسلمان استیم.”
فرزانه احمدی یکتن دیگر از این شاگردان میگوید:”هر روز به باز شدن مکتب فکر میکنم و از بسته بودن آن خیلی جگرخون میشوم. ای کاش روزی برسد که مکتب باز شود و ما به آرزوی خود برسیم!”
از سوی دیگر سید عظیم واحدی، یکتن از باشندگان کابل که سه دخترش از مکتب باز مانده، میگوید که برای داشتن جامعه مترقی، باید به آموزش دختران توجه جدی صورت گیرد.
“بازگشایی مکتبها ضروری است و خواست ما از حکومت این است که زمینه آموزش بهتر را برای دختران مهیا کند.”
با این حال مسئولان حکومتی همواره از فراهم نبودن شرایط مناسب برای آموزش دختران سخن گفته و سخن از پلان بازگشایی مکتبها بهروی دختران میزنند. هم چنان این گفته ها در حالی ادامه پیدا کرد که وزارت ﺗﺤﺼﯿﻼت ﻋﺎﻟﯽ در۲۹ ﻗﻮس ﺳﺎل1401 دﺧﺘﺮان را از رﻓﺘﻦ ﺑﻪ ﭘﻮﻫﻨﺘﻮن نیز تا امر ثانی منع ﮐﺮد.
این همه در حالی است. براساس یک تحقیقی که از سوی شبکه تحلیلگر “بلاق” در اکتوبر 2022 انجام شده بود، 97 در صد مردم خواهان بازگشایی مکتبها به روی دختران بوده و گفته بودند که با تعلیم دختران هیچ مشکلی ندارد.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید