ads

هیئت تخنیکی ایران کاهش آب دهراود را پذیرفت

وزارت امور خارجه اعلام کرده است که هیئت تخنیکی جمهوری اسلامی ایران پس از مشاهده و اندازه‌گیری جریان آب در دستگاه سنجش آب در دهراود، میزان آب را کمتر از سال نرمال آبی ارزیابی کرده است. این درحالی‌است که موضوع حق‌آبه ایران از دریای هلمند، به یکی از مسائل تنش‌آلود بین تهران وکابل مبدل شده بود.

کلید
23 اسد 1402
هیئت تخنیکی ایران کاهش آب دهراود را پذیرفت

سرانجام هیئت تخنیکی ایران پس ازمشاهده و اندازه‌گیری میزان آب در دستگاه سنجش آب در دهراود، میزان آب سال جاری را کمتر از سال نرمال آبی ارزیابی کرد.

مسئولان وزارت امور خارجه می‌گویند که این هیئت به تاریخ ۱۸ ماه جاری خورشیدی میزان آب در دستگاه سنجش آب در دهراود را مشاهده و ارزیابی کردند.

ضیاء احمدتکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید:”هیئت ایران درپایان این دیدار پذیرفتند که میزان آب در دریای هملند بسیار کاهش یافته و در رابطه به حق آبه ایران، افغانستان کوتاهی نداشته، بلکه مشکل در تغییرات اقلیمی و کاهش آب است.”

تکل همچنان تاکید دارد که در صورت بارندگی و مساعد شدن شرایط مطلوب، حق‌آبه ساکنان پایین‌دست دریای هلمند در ولایت نیمروز افغانستان و سیستان ایران تأمین خواهد شد.

با این حال تاکنون هیئت ایرانی یافته‌های خود در مورد میزان آب دریای هلمند منتشر نکرده‌اند.

از سوی دیگر برخی از مبصرین سیاسی می‌گویندکه سرانجام هیئت ایرانی با بررسی میزان آب دریای هلمند، ثابت کردکه افغانستان در رابطه به حق‌آبه، هیچ کوتاهی نکرده است.

محب‌الله شریف هوتک، مبصر سیاسی درمورد می‌گوید:”اکنون ثابت شدکه اظهارات مقام‌های ایرانی درمورد حق‌آبه و چگونگی عملی شدن توافقنامه 1351 ، اشتباه و غیر واقعی بوده.”

درعین حال روح‌الله هوتک، دیگر مبصر سیاسی در این مورد چنین می‌گوید:”بعد از دیدار هیئت ایرانی از دهراود و اینکه سرانجام ثابت شد که سطح آب در آنجا کاهش یافته، تنش‌های سیاسی میان کابل و تهران نیز خاتمه خواهد یافت.”

گفتنی است که حق‌آبه ایران از دریای هلمند به یکی از مسائل تنش‌آلود بین ایران و افغانستان تبدیل شده بود و برخی از  مقام‌های ارشد ایرانی نسبت به عدم تأمین حق‌آبه‌ آن کشور مواضع تندی گرفتند. اما مقام‌های امارت اسلامی درپاسخ آنان از کاهش میزان آب در دریای هلمند سخن گفتند.

تغییرات اقلیمی و خشک‌سالی‌های پیهم باعث کاهش میزان آب در دریای هلمند شده که جریان آب تا ایران نمی‌رسد.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2023

Copyright 2022 © TKG: A public media project of DHSA