ads

تفاوت دید‎گاه‌ها میان مقامات حکومتی در مورد آموزش دختران

شماری از مقامات امارت اسلامی آموزش را حق شرعی هر شهروند بشمول دختران و زنان می‌دانند. آنان تاکید دارند که زمینۀ آموزش باید برای همه فراهم شود، اما شمار دیگر به این نظراند که درحال حاضر برای آموزش دختران شرایط مناسب فراهم نیست. درعین حال برخی از فعالان زن می‌گویندکه زنان همواره قربانی این تفاوت دیدگاه‌‎ها شده‌اند.

هاجر جعفری
7 اسد 1402
تفاوت دید‎گاه‌ها میان مقامات حکومتی در مورد آموزش دختران

از ابراز نظرهای مقامات امارت اسلامی برمی‌آید که در زمینۀ آموزش و کار زنان و دختران، اختلاف نظرهایی بین آنان وجود دارد.

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه در مراسم روز عاشورا در کابل گفت که زمینۀ آموزش برای همه، اعم از زن و مرد باید مساعد گردد، چون آموزش حق مسلم و شرعی شهروندان است.

“دروازه مکتب‌ها بدون تبعیض به‌روی تمام اقشار افغانستان باید باز شود. چون آموزش حق طبیعی، مسلم و شرعی شهروندان است. شاید تفاوت دیدگاه در بین مردم وجود داشته باشد، این مسئله به زمان نیاز دارد تا آنان (کسانی که مخالف آموزش دختران استند) قانع شوند و به اهمیت آموزش پی ببرند.”

اما در آنسو محمد یونس راشد، معین امور جوانان اطلاعات و فرهنگ در نشستی در خوست گفته است، تا زمانی که زنان به‌گونۀ کامل خود را در چوکات امارت اسلامی عیار نکنند، برای شان به هیچ عنوان اجازه مکتب رفتن داده نخواهد شد.

“با وجود تلاش‌های محتسبین امربه معروف و نهی از منکر، باز هم زنان این جرأت را به خود می‎دهند که آرایش کرده و در بازار بگردند و با مردم صحبت و یا مزاح کنند. تا زمانی‎که زنان این حق را به خود می‎دهند، امارت اسلامی به هیچ عنوان اجازه رفتن به مکتب را به آنان نخواهد داد.”

در همین حال شماری از کارشناسان به این نظراند که این تفاوت دیدگاه‌ها در مورد تعلیم، تحصیل و کار زنان باعث ایجاد فاصله بین مردم و حکومت خواهد شد.

عبدالشکور دادرس، کارشناس مسایل سیاسی می‎گویدکه حکومت در مورد آموزش و کار زنان باید هرچه زودتر به یک نظر و تصمیم واحد برسد، چون اگر امرثانی بیشتر ازین دوام کند، مردم دچار مشکلات زیادی شده و از حکومت فاصله خواهند گرفت.

“اینکه شماری از مقامات حکومتی مخالف تعلیم دختران استند، نظر شخصی شان است. اما در مجموع امارت اسلامی در این مورد دیدگاه منفی ندارد و مشکل امرثانی است که بسیار زمان‌بر شده است.”

در عین حال برخی از فعالان زن می‎گویندکه همواره در مشکلات سیاسی و تفاوت دیدگاه‌های‎ مقامات حکومتی، زنان قربانی اصلی می‌باشند.

سیماگل جمالی، یکتن از فعالان حقوق زن به این نظر است که تعلیق آموزش وکار زنان و دختران مردم را بسیار ناامید کرده است.

“محدودیت‎های وضع شده آموزشی و تحصیلی بر زنان، مطابق به هیچ قانونی نیست. اینها(شرایط مناسب) همه بهانه است و قربانی اصلی این بهانه‌ها نه تنها زنان، بلکه نسل آینده می‌باشد.”

گفتنی است با رویکار آمدن امارت اسلامی در افغانستان در برابر آموزش و کار زنان محدودیت‎های زیادی ایجاد شد و دلیل آن نیز فراهم نبودن شرایط مناسب، گفته شده است. اینکه چه زمانی زمینۀ بازگشایی مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به‌روی دختران فراهم خواهد شد، هنوز هم معلوم نیست.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA