ads

تن نازک کودکان و کار طاقت فرسای خشت‌پزی در بلخ

شماری ازکودکان کارگر در داش‌های خشت‌پزی ولایت بلخ، در هوای گرم و سوزان و دور از درس و تعلیم مشغول کار های شاقه‌اند. آنها می‌گویند که به دلیل فقر و تنگدستی به این کارها روآورده و نمی‌توانند به مکتب و مدرسه بروند. مسئولان در ریاست کار و امور اجتماعی ولایت بلخ اما می‌گویند که تلاش دارند در هماهنگی با شماری از نها‌د‌ها زمینۀ آموزش را برای این کودکان فراهم نمایند.

عبداللطیف سهاک
1 اسد 1402
تن نازک کودکان و کار طاقت فرسای خشت‌پزی در بلخ

ده‌ها کودک خورد سال در هوای گرم و سوزان در داش‌های خشت‌پزی ولایت بلخ مشغول کارهای شاقه‌اند. آنان به‌جای رفتن به مکتب، هرروز از بام تا شام بدون کم‌ترین امکانات، در بدل مزد ناچیزی در شرق شهر مزارشریف مصروف خشت‌پزی هستند.

خان محمد ده ساله، می‌گوید که او به دلیل فقر و تنگدستی نمی‌تواند به مکتب برود و مجبور است که کار کند.

“غریب کار هستم و پیسه ندارم. اگر حکومت با ما همکاری کند، ما این کار را نمی‌کنیم.”

صبغت‌الله، یکی دیگر از این کودکان می‌گوید:”من مدرسه می‌خواندم و پدرم مرا از مدرسه بیرون کرد. حال مشغول کار در خشت‌پزی هستم. من می‌خواهم با ما کمک صورت گیرد و دوباره به مدرسه بروم.”

نه تنها کودکان، بلکه زنان و دختران نیز در این داش‌ها مصروف کار هستند. آنها با ابتدایی‌ترین امکانات روزگار شان را می‌گذرانند و می‌گویند که اکثر وقت‌ها حتی نمی‌دانند که وعده غذایی بعدی شان را از کجا تهیه کنند.

زرمینه، یکی از زنان خشت‌پز در بلخ می‌گوید:”در اینجا بیست خانه است و اگر کسی مریض شود هیچ یکی از خانواده‌ها توان تداوی آنرا ندارد. اگر ما کار نکنیم، اولاد ما گرسنه می‌مانند.”

مسئولان ریاست کار و امور اجتماعی ولایت بلخ اما ضمن تایید مشکلات این خانواده‌ها، می‌گویند که باهمکاری شماری از نهادها، در تلاش هستند تا زمینۀ آموزش را برای این کودکان فراهم نمایند.

مفتی نصیر احمد ابو خالد، رییس کار و امور اجتماعی ولایت بلخ می‌گوید:”فعلا تقریبا 1500 طفل در مراکز ما آموزش می‌بیبند و 400 طفل دیگر مشغول کارهای شاقه‌اند. مواد برای‌شان توزیع شده و ما درنظر داریم که تمام اطفال مصروف به کارهای شاقه  را تحت پوشش قرار دهیم.”

براساس آخرین تحقیق رياست کار و امور اجتماعی ولایت بلخ، درحال حاضر حدود 16 هزار و ۹۴ کودک درسراسر این ولایت مصروف کار‌ هستند که از این میان نزدیک به چهار هزار تن آنان تحت حمایت شماری از نهاد‌های مددرسان قرار گرفته‌اند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2023

Copyright 2022 © TKG: A public media project of DHSA