به دنبال ممنوع شدن کار زنان در ادارات غیر دولتی و مؤسسات خارجی، شماری از زنان در هرات خود و خانوادههای خود را قربانی سیاستهای امارت اسلامی میدانند.
این زنان میگویند که امارت اسلامی با گرفتن حق آموزش و کار از زنان جامعه را به سوی تاریکی می کشاند.
یکی از زنان معترض بدون ذکر نام خود میگوید: “طالبان با این کار شان زنان را تحت فشار قرار میدهند و جامعه را به تاریکی میکشانند.”
در عین حال زهرا، یکی دیگر از زنانی که با این تصمیم امارت اسلامی شغل خود را از دست میدهد، میگوید که نانآور خانوادهاش است و با بسیار مشکلات توانسته بود در یکی از مؤسسات کار پیدا کند.
“برای من خیلی سخت تمام خواهد شد، چون من خرج خانواده را به عهده دارم.”
شماری از فعالان رسانهیی به این نظرند که با حذف شدن زنان از فعالیتهای اجتماعی جامعه روبه نابودی خواهد رفت.
حسنا نام مستعار یکی از زنان فعال رسانهیی است، او میگویدکه برایش گفته شده که یک مدت کارش را متوقف کند و این خبر وی را بسیار نگران کرده است.
“جای نگرانی است و واقعا نگران استم و میترسم. اگر برای ما بگویند که نیایید، آنوقت چه کنم؟ خرج خانواده ما چه خواهد شد؟”
از سوی دیگر شماری از کارشناسان تحصیل و کار زنان را برای رشد و شگوفایی جامعه مهم دانسته و هرگونه اختلال در این عرصهها را به زیان کشور میخوانند.
محمد عابد حسینی، یکی از جامعه شناسان به این نظر است که اگر امارت اسلامی فعالیت زنان را از جامعه حذف کند، کشور در تمام عرصههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی با مشکلات روبرو خواهد شد.
“اگر زنان را از جامعه حذف کنیم، در واقع تمام جامعه را به انزوا میکشیم.”
بر اساس یک مکتوب وزارت اقتصاد، فعالیت زنان و دختران در مؤسسات دولتی و غیر دولتی تا اطلاع بعدی متوقف اعلام شده است.
امارت اسلامی دلیل توقف فعالیت زنان را عدم رعایت حجاب اسلامی و دیگر مقررات مرتبط به آن، عنوان کرده است.
این در حالی است که در حدود یکونیم سال گذشته، برای کازمندان زن در ادارههای دولتی نیز اجازه حضور فزیکی در دفترهای شان داده نشده است.
ممنوع شدن کار زنان در مؤسسات غیر دولتی پس از تعلیق تحصیل دختران در پوهنتونها و مسدود شدن دروازههای مراکز آموزشی بهروی دختران صورت میگیرد و واکنشهای زیادی را در داخل و خارج از کشور برانگیخته است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید