وزارت امور خارجه امریکا با نشر یک اعلامیه گفته است که این تصمیم پیامدهای منفی برای امارت اسلامی خواهد داشت و این حکومت با این وضعیت نمیتواند عضو مشروع جامعه جهانی باشد.
اعلامیه تاکید میکند که امریکا، شرکا و متحدانش به دفاع از حقوق افغانها بشمول زنان و دختران، ادامه خواهد داد.
در همین حال ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، از مقامهای امارت اسلامی خواسته است که این تصمیم را بازنگری نموده و برای دختران افغان اجازه آموزش بدهد.
رامز الاکبروف، معاون نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان آموزش را یک حق اساسی بشر خوانده و در توییترش نوشته است که نگران تعلیق تحصیل دختران افغان است.
از سویی هم شماری از شهروندان کشور نیز با ابراز نگرانی از بسته شدن دروازههای پوهنتونها بهروی دختران، میگویند که این تصمیم جلو رشد اجتماعی و اقتصادی افغانستان را خواهد گرفت.
امارت اسلامی درحالی تحصیل دختران را تا زمان نامعلوم متوقف اعلام میکند که انتقادها از ادامه بسته ماندن مکتبها بهروی دختران بالاتر از صنف ششم به شدت ادامه دارد.
وزارت تحصیلات عالی در یک مکتوب به پوهنتونها و موسسههای تحصیلات عالی خصوصی و دولتی هدایت داده است که تحصیل دختران براساس تصمیم کابینه تا امر ثانی متوقف است.
در عین حال صبح امروز شماری از محصلان دختر، در شبکههای اجتماعی نوشتهاند که برای شان اجازه ورود به پوهنتونها داده نشده است.
دلیل بسته شدن پوهنتونها بهروی دختران مشخص نیست، اما از حدود یک سال بهاینسو، برای دختران بالاتر از صنف ششم نیز اجازه رفتن به مکتب داده نشده است.
امارت اسلامی، میگوید که پس از فراهمسازی محیط مناسب آموزشی، برای این دختران اجازه رفتن به مکتب داده خواهد شد.
این در حالی است که تامین حقوق بشر بشمول حق آموزش دختران، یکی از شرطهای جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت کنونی افغانستان است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید