شماری از نهادهای حامی خبرنگاران در افغانستان این نگرانی را بجا خوانده و از سازمانهای خارجی میخواهند که خبرنگاران داخل افغانستان را فراموش نکرده و برای تشویق آنان نیز اقدام کند.
محمود شیرزاد، یکتن از خبرنگاران میگوید که وی در شرایط دشوار صدای مردم را بلند میکند، اما هیچ نهادی از او و دیگر همکارانش که در داخل کشور فعالیت دارند، قدر دانی نکرده است.
“خبرنگارانی که در خارج از کشور به سر میبرند، همواره از سوی سازمانها تقدیر میشوند، اما به وضعیت خبر نگاران داخلی هیچ توجهی صورت نگرفته است.”
از سویی هم محمد صالح نوری یکتن دیگر از خبرنگاران با ابراز نگرانی از وضعیت خبرنگاران در داخل کشور، میگوید:”وقتی میبینیم از کسانی تقدیر میشود که در خارج از کشور بسر میبرند، تعجب میکنیم، در حالیکه خبرنگاران در داخل کشور با مشکلات فرواوان روبرو استند. باید از خبرنگارانی تقدیر صورت گیرد که در شرایط دشوار صدای مردم را بلند میکنند.”
در عین حال مسئولین حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان(نی)، این نگرانیها را به جا خوانده و میگویند که خبرنگاران افغان همیشه صدای مردم را بلند کرده و با وجود مشکلات آزادی بیان را در کشور تقویت کرده اند.
ظریف کریمی، مسئول نی میگوید:”طی بیست سال گذشته ما شاهد دستاوردهای خوب خبرنگاران افغان در سطح ملی و بین المللی بودیم، اما بعد از تحولات اخیر فقط خبرنگارانی که در بیرون از کشور استند، مورد تقدیر و تشویق قرار گرفته و خبرنگاران داخلی به طور کامل فراموش شده و هیچ سازمانی آنان را تشویق نمیکند.”
وی از سازمانهای جهانی حامی خبرنگاران خواست که کارهای خبرنگاران داخلی را که در شرایط دشوار کار کرده و برای آزادی بیان زحمت میکشند، نادیده نگیرند.
این شکایتها در حالی مطرح میگردد که اخیرا شماری از خبرنگاران افغان که در خارج از کشور بسر میبرند و نقشی عملی در کار رسانهیی در افغانستان ندارند، از سوی برخی از نهادهای حامی رسانهها با عنوانهای گوناگون مورد تقدیر و تشویق قرار گرفته اند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید