ads

خبرنگاران زن در فاریاب از محدودیت‌های وضع شده نگرانی دارند

شماری از زنان خبرنگار در شهرمیمنه؛ مرکز ولایت فاریاب از محدودیت‌های وضع شده بر فعالیت‌های شان شکایت داشته و می‌گویند که از زمان رویکار آمدن امارت اسلامی در کشور، آنان نمی‌توانند به محافل و مجالس برای تهیه خبر و گزارش اشتراک کنند.

آزادبیگ رسولی
7 قوس 1401
خبرنگاران زن در فاریاب از محدودیت‌های وضع شده نگرانی دارند

بصیره مصمم، یکی از خبرنگاران محلی در فاریاب با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی برای خبرنگاران زن در کشور و به خصوص در فاریاب، می‌گوید که افزایش محدودیت‌ها بر خبرنگاران باعث شده که پس از حاکمیت امارت اسلامی  بسیاری از خانم‌های خبرنگار در فاریاب از فعالیت‌های رسانه‌یی دست بکشند و تعداد اندکی که هنوز دست از کار نکشیده‌اند، نمی‌توانند فعالیت آزادانه داشته باشند.

او می افزاید که آزادی بیان در افغانستان با محدودیت‌های جدی مواجه بوده و ادامه این وضعیت مشکلات جدی فراراه ادامه فعالیت زنان خبرنگار خواهد بود.

“پس از حاکمیت امارت اسلامی زنان خبرنگار به هیچ جلسه ویا محفلی نتوانسته‌اند اشتراک کنند. با این وضعیت زنان خبرنگار نمی‌توانند عملا با رسانه‌ها کار کنند. خواست ما از نهادهای مدافع حقوق رسانه‌ها این است که در هماهنگی با امارت اسلامی، محدودیت‌ها را بردارند، در غیرآن خبرنگاران زن از جامعه رسانه‌یی حذب خواهند شد.”

در عین حال شگوفه سعادت، یکی دیگر از خبرنگاران زن درفاریاب با ابراز ناامیدی می‌گوید که به دلیل وضع محدودیت‌ها خبرنگاران زن نمی‌توانند در نشست‌های خبری اشتراک کنند و همچنان با خبرنگاران زن در زمینۀ دسترسی به اطلاعات، مانند خبرنگاران مرد همکاری صورت نمی‌گیرد.

 “ایجاد محدودیت‌ها برای خبرنگاران زن در فاریاب افزایش یافته است. ما تا حال اجازۀ حضور به هیچ یک از جلسات و نشت‌های خبری را نیافته‌ایم و این از جمله نگرانی‌های ما در فاریاب است.”

در عین‌حال قطب‌الدین کوهی، رییس اتحادیه ملی ژورنالیستان با تایید محدودیت‌های خبرنگاران زن به کلید می‌گوید که قبل از روی‌کار آمدن امارت اسلامی، حدود ۳۵ خانم خبرنگار وجود داشتند که برای رسانه‌های ملی و محلی کار می‌کردند، اما پس از روی‌کار آمدن حکومت جدید ۳۰ تن آنان بنابر وضع محدودیت‌ها از کار خبرنگاری دست کشیدند و ۵ تن دیگر شان که باقی مانده اند خانه نشین استند.

او می‌افزاید که بارها در نشست‌ها با والی و رییس اطلاعات فرهنگ این مورد را یادآوری کرده، اما هیچ جواب مثبتی تاکنون دریافت نکرده است.

“زنان خبرنگار در فاریاب اجازه حضور در محافل و مجالس را ندارند. وقتی به خاطر گرفتن مصاحبه و تهیۀ گزارش به ادارات بروند، برای شان اجازه نمی‌دهند. اینها حتی با مشلات روحی و روانی روبرو شده‌اند.”

اما مولوی شمس‌الله محمدی، رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت فاریاب ازتلاش‌ها برای رفع محدودیت‌ها خبرداده و می‌افزاید که به زودی این مشکلات حل شده و خبرنگاران زن نیز می‌توانند طبق اصول شرعی، به فعالیت‌های شان ادامه بدهند.

“خبرنگاران بانو که از سوی رسانه‌های مربوطه شان معرفی می‌شوند، هیچ محدودیتی برای آنان وجود ندارد. آنان می‌توانند برای تهیه خبر و گزارش در مراسم اشتراک کنند. به بعضی محافل و مجالس دولتی که آنها نمی‌توانند اشتراک کنند، ما تلاش می‌کنیم که بعضی محدودیت‌ها را رفع کنیم.”

این درحالیست که با رویکار آمدن امارت اسلامی در کشور، اکثریت رسانه‌ها ضمن  مشکلات اقتصادی با وضع محدودیت‌ها نیز روبرو شدند.

به این ترتیب شماری از رسانه‌ها از فعالیت بازماندند و همچنان شمار زیادی از خبرنگاران بی‌کار شدند که تعداد آنان به بیرون از کشور مهاجرت کردند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA