در این نظر سنجی ۶۵ فیصد از پاسخدهندهگان گفتهاند که شرایط اقتصادی خانوادههای شان در ۱۲ ماه آینده بدتر خواهد شد.
در این نظرسنجی همچنان گفته شده است که بیشترین خانوادهها در افغانستان در تامین نیازهای اولیه غذایی و غیرغذایی شان مشکل دارند.
در نظر سنجی جدیدی که از سوی بانک جهانی درمورد زندگی افغانها صورت گرفته، آمده است که سطح ناامنی غذایی همچنان در افغانستان بالا است و این مساله بر وضعیت زندگی مردم، بهویژه زنان و دختران تأثیرات منفی میگذارد.
ملیندا گود، رییس بانک جهانی برای افغانستان وضعیت موجود در افغانستان را نگران کننده خوانده وگفته است که اکثر خانوادههای افغان در تامین نیازهای اولیه غذایی و غیرغذایی شان مشکل دارند و این مشکل در زمستان پیشرو بیشتر خواهد شد.
از سویی هم، براساس این گزارش، به تعداد ۶۵ فیصد از پاسخدهندهگان معتقدند که شرایط اقتصادی خانوادههای شان در ۱۲ ماه آینده بدتر خواهد شد.
با این حال مقامها در وزارت اقتصاد، یکی از دلایل وضعیت نامناسب اقتصادی مردم را در عدم مؤثریت کمکهایی میدانند که تاکنون از سوی سازمانهای امداد رسان بینالمللی توزیع شده است.
عبدالرحمن حبیب، سخنگوی این وزارت درصحبت با رادیو کلید میگوید:”درمدت یک ونیم سال، حدود یک و نیم میلیارد دالر از سوی جامعه جهانی تحت نام کمکهای عاجل به افغانستان صورت گرفته، اما این کمکها مؤثریت چندانی بر اقتصاد مردم نداشته؛ چنانچه بر اساس گزارش این نهادها به جای اینکه میزان فقر درافغانستان کاهش بیابد، بر عکس افزایش یافته است.”
به گفتۀ سخنگوی وزارت اقتصاد، جامعه جهانی باید برای بیرون رفت از مشکل فقر و بیکاری درافغانستان، حکومت کنونی را در تطبیق پروژههای بزرگ اقتصادی که میتواند تعداد کثیری از مردم را به کار مصروف سازد، کمک کند.
او میافزاید که حکومت کنونی در این راستا تلاش میکند، اما نیاز است تا جامعه جهانی نیز افغانستان را همکاری کند.
“با توجه به وضعیت کنونی که افغانستان به آن مواجه است، ایجاب میکند که جذب کمکها با یک طرح و پلان درست صورت گیرد. اما متاسفانه سازمان ملل متحد با پالیسی که دارد، افغانستان را در امور انکشافی کمک نمیکند.”
از سوی هم بهیرزلاند، مبصر اقتصادی میگوید، در چنین وضعیت بد اقتصادی که افغانها با آن مواجهاند، کمکهایی که برای کاهش فقر صورت گرفته، تنها میتواند درکوتاه مدت مفید باشد.
“متاسفانه در افغانستان وضعیت اقتصادی مردم بسیار خراب است و با توزیع یک یا دو بوجی آرد و چند قوطی روغن نمیتوان به این مشکل رسیدگی کرد. متاسفانه منابع هم نداریم که بتواند برای ما عاید زا باشد.”
نگرانی بانک جهانی نسبت به وضعیت بد اقتصادی افغانها درحالی مطرح میگردد که کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ نیز به تازگی گفته است که در حال حاضر تقریبا ۲۰ میلیون نفر در افغانستان به غذای کافی دسترسی نداشته و بیش از ۲۴ میلیون نفر دیگر به کمکهای بشری نیازمنداند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید