ads

شهروندان از افزایش زباله‌ها در شهر کابل شکایت دارند

شماری از باشنده‌گان شهر کابل از افزایش زباله‌ها در سطح شهر پس از عید قربان شکایت دارند و از مسئولان شاروالی می‌خواهند که در زمینه جمع‌آوری آن، بیشتر تلاش کنند.

راحله یوسفی
22 سرطان 1401
شهروندان از افزایش زباله‌ها در شهر کابل شکایت دارند

حشمت‌الله نعیمی، باشنده‌ی ناحیه اول شهر کابل مردم و مسئولان را مقصر انباشته شدن زباله‌ها در نقاط مختلف شهر دانسته و می‌گوید که در فصل گرما بوی و تعفن این زباله‌ها مشکلات جدی را برای باشنده‌گان کابل ایجاد کرده‌است:«برای پاک نگهداشتن شهر نیاز است که شاروالی و مردم با درنظرداشت فرهنگ شهرنشینی با هم همکار باشند. در غیر آن شهر هر روز مبدل به انبار زباله می‌شود.»

در عین‌حال عصمت‌الله، یکی دیگر از باشنده‌گان کابل، از افزایش زباله‌‌هایی ناشی از ذبح قربانی در روزهای عید در شهر کابل انتقاد کرده و می‌گوید که مردم این زباله‌ها را در سرک‌ها و کوچه‌ها انداخته اند:«کسانی‌که قربانی کردند و بقایای آن را در سرک و کوچه انداختند، فرهنگ شهرنشینی را ندارند. این افراد در مقابل صحت مردم و وطن بی‌مسئولیتی می‌کنند.»

از سویی هم اکبر، یکی از دست‌فروشان در ناحیه دوم شهر کابل می‌گوید:«در حالی‌که شاروالی کابل برای مردم مکان مشخص برای انداختن زباله‌ها تعیین کرده؛ اما مردم وقتی قربانی می‌کنند، زباله را به کودکان شان می‌دهند تا آن را از خانه انتقال دهند. کودکان سر سرک یا کوچه آن را می‌اندازند.»

با این‌حال نعمت‌الله بارکزی، نماینده شاروالی کابل به کلید می‌گوید که مسئولان این اداره به‌گونه منظم در زمینه جمع‌آوری و انتقال زباله‌ها از سطح شهر و نظافت و سرسبزی فعالیت می‌کنند.

او تاکید دارد که این اداره در روزهای  عید قربان،در کنار زباله‌دانی‌های از قبل نصب شده، در 16 ناحیه شهر کابل زباله‌‌دانی‌های کلان را برای انداختن زباله‌های ناشی از ذبح قربانی در روزهای عید اختصاص داده بود:«در هر ناحیه 10 الی 15 سطل زباله گذاشته شده بود و از طریق ملا امامان مساجد، رسانه‌ها و وکلای گذر به مردم آگاهی داده شده بود که از این زباله‌دانی استفاده کنند؛ اما شماری از مردم زباله‌ها را در کنار سطل می‌اندازند.»

در همین‌حال علی احمد افضلی، متخصص صحی می‌گوید که زباله‌ها منبع رشد انتانات مختلف است و این مساله حیات انسان‌ها به‌خصوص کودکان و سایر موجودات زنده را به خطر مواجه می‌کند:«توصیه من برای شهروندان این است که برای سالم بودن نیاز است که محیط پاک و سالم داشته باشیم. اگر محیط آلوده باشد، سبب به‌وجود آمدن امراض مختلف می‌شود که حیات ما را با خطر مواجه می‌سازد.»

گفتنی‌ست که موجودیت زباله‌ها در گوشه و کنارهای شهر و عدم مراعات نظافت شهری باعث آلوده‌گی آب و هوا نیز می‌شود که خطرات جدی بر صحت انسان‌ها دارد.

 

 

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA