مشکلات اقتصادی، صحی، مهاجرتها و مشکلات خانوادهگی از عوامل اساسی افزایش بیماران روانی دانسته میشود.
جاوید هژیر سخنگوی وزارت صحت عامه به کلید میگوید که آمار بیماران روانی در مقایسه به چند سال گذشته رو به افزایش است.
براساس توضیحاتی که آقای هژیر ارایه میدهد، تنها در چهار ماه اول سال 2022 در حدود 800 هزار بیماران روانی در وزارت صحت عامه ثبت شدهاند که از این جمله وضعیت یک هزار و 550 تن آنان جدی تشخیص داده شده است.
درحالیکه به گفته او در طول سال 2021 در حدود یک ملیون و 700 هزار بیماران روانی از سوی وزارت صحت عامه ثبت و راجستر شدهاند که از این جمله وضعیت 4 هزار و 543 تن آن وخیم بوده است.
به گفته او آمار مبتلایان بیماری روانی در 4 ماه اول امسال نسبت به 4 ماه اول سال گذشته، افزایش را نشان میدهد.
هژیر میافزاید:«برای ارایهی خدمات بهتردر مرکزهای روان درمانی در کشور، ازسال 2021 تاکنون در حدود 195 کارشناس دربخش مشاوره درمانی آموزش دیدهاند که درحال حاضر در این مرکزها اجرای وظیفه میکنند.»
از سوی دیگراحمد قاسم شیرزاد، داکتر روانشناس در شفاخانه صحت روانی، جنگ و نا امنی را از عوامل اساسی افزایش بیماران روانی در کشور دانسته و میگوید:«با وجودیکه شمار زیادی از مردم ما با افسردهگی روحی و روانی مواجه هستند؛ ولی آنان تا زمانیکه افسردهگی روحی شان درحد درد جسمی نرسد، به روانشناس مراجعه نمیکنند. بدتر از آن اینکه به بیماران افسرده در جامعه، دیوانه خطاب میشود که در این رابطه نیاز به آگاهیدهی برای مردم میباشد.»
شاهرخ ازنزدیکان یک فرد مبتلا به بیماری روانی که بیمارش در شفاخانه صحت روانی کابل بستری است، فقر و بیکاری را از عوامل اساسی بیماری او دانسته و میافزاید:«تمام تلاشهای او برای یافتن کار بینتیجه ماند و سرانجام به اعتیاد رو آورد و بعد از مدتی هم مشکل روانی پیداکرد. ما او را به شفاخانه صحت روانی آوردیم و فعلا حالش بهتر است.»
در عینحال داکتر احمد خطاب کاکر رئیس شفاخانه صحت روانی میگوید که زنان، مردان و کودکانیکه به بیماری روانی مبتلا باشند، دراین شفاخانه بهگونه انفزادی و گروهی تداوی میشوند.
او میافزاید:«در این شفاخانه برعلاوه درمان با استفاده از ادویه، از شاک برقی نیز کار گرفته میشود. درگذشته شفاخانه بخش شغل درمانی نیز داشت، ولی نظر به کمبود بودجه اکنون آن بخش فعال نیست.»
به گفته داکتر کاکر، باوجودیکه صحت روانی در پلان استراتیژیک پنج ساله، یکی از اولویتهای وزارت صحت است و شفاخانه صحت روانی، بعد ازجنگ نیز بیشترین مریضان را دارد؛ اما بخش صحت روانی بازهم با کمبود دوا، اعاشه و دیگر لوازم آرام بخش، برای تداوی مریضان مواجه است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید