ads

وزارت معارف: تصمیم بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم از صلاحیت این وزارت خارج است

مسئولان وزارت معارف می‌گویند که تصمیم بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم از صلاحیت آنان خارج است و این تصمیم مربوط به رهبری حکومت می‌شود.

راحله یوسفی
22 حمل 1401
وزارت معارف: تصمیم بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم از صلاحیت این وزارت خارج است

عزیز احمد ریان، سخنگوی این وزارت به کلید می‌گوید:«برای آغاز دروس مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم آمادگی کامل وجود دارد و هرگاه رهبری حکومت هدایت دهد، ما تمام مکاتب را به‌گونه کامل به روی دختران بازگشایی خواهیم کرد.»

از سویی‌هم عبدالحق حماد، رئیس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که گفت‌وگوها و کار روی طرح بازگشایی مکاتب دخترانه دوره‌ی متوسطه و لیسه جریان دارد.

او هم‌چنان ابراز امیدواری کرد که هرچه زودتر مکاتب دخترانه به‌گونه کامل بازگشایی شوند.

در همین‌حال شماری از استادان و شاگردان مکاتب، شهروندان کشور و فعالان حقوق زن می‌گویند که با گذشت بیشتر از 200 روز از مسدود ماندن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم تا کنون هیچ اقدامی مثبت در این زمینه از سوی مسئولان صورت نگرفته‌است.

جمیله صافی، فعال حقوق زن و رئیس موسسه زنان افغان برای صلح و آزادی با انتقاد از عمل‌کرد مسئولان حکومت در این زمینه می‌گوید که مسدود ماندن مکاتب به‌روی دختران بالاتراز صنف ششم، تمام شهروندان کشور به‌خصوص شاگردان دختر را متاثر ساخته و آسیب جدی بر روان شاگردان دختر وارد کرده‌است.

مهرماه، مادر دو دختر صنف دهم و یازدهم می‌گوید که دختران به‌دلیل مسدود ماندن دروازه‌های مکاتب شان به‌شدت نا امید و افسرده شده‌اند. وی می‌افزاید که آنان بی‌صبرانه منتظر بازگشایی مکاتب دخترانه به‌گونه کامل اند.

فریده یکی دیگر از مادرانی است که دو دخترش از ادامه تعلیم بازمانده اند، به کلید می‌گوید:«دخترانم همواره نگران آینده شان بوده و تشویش می‌کنند که آیا مکتب شان آغاز خواهد شد یا خیر؟ گاهی اوقات گریه می‌کنند و با دیدن درد و رنج آنان من نیز درد می‌کشم.»

با این‌حال عبدالوکیل آخندزاده، عالم دین می‌گوید که از لحاظ قوانین دینی هیچ مانعی سد راه آموزش زنان وجود ندارد و اسلام همواره تاکید بر فراگیری آموزش برای مرد و زن مسلمان داشته است.

او از امارت اسلامی خواهان بازگشایی هرچه زودتر مکاتب دخترانه به‌گونه کامل است.

این درحالی است که پس از تحولات سیاسی سال 1400، دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکاتب را دریافت نکردند و این دختران بدون حضور در صنف، به یک صنف بالاتر ارتقا یافتند.

گفتنی‌ست که هرچند وزارت معارف قبل از آغاز سال تعلیمی 1401 اعلام کرد که مکاتب دخترانه به‌گونه کامل آغاز خواهد شد؛ اما با آغاز سال تعلیمی جدید، بار دیگر به این دختران اجازه رفتن به مکاتب داده نشد.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA