داکتر نجیب الله توانا، رئیس صحتعامه بلخ، حین فراغت این افراد از شفاخانه صد بستر معتادین این ولایت گفت که در این ولایت پنج مرکز درمانی با داشتن نزدیک به 300 بستر برای تدوای معتادان، وجود دارد.
او همچنان افزود:«ما چهار مرکز معتادین داریم و یک مرکز سراپا که مجموعا پنج مرکز می شود. شفاخانه صد بستر معتادین، شفاخانه هفتاد بستر که زنان و اطفال در آن بستری میشوند، شفاخانه پنجاه بستر اطفال و شفاخانه پنجاه بستر نوجوانان است.»
لعلمحمد یکی از جوانانی که دورههای درمانی را تکمیل کرده، به کلید میگوید که نزدیک به 10 سال مواد مخدر استعمال کرده و در این مدت از خانواده خود دور بوده و روزهای دشواری را سپری کرده است.
لعل محمد به کلید میگوید:«ده سال میشود که معتاد بودم، توسط امارت اینجا آورده شدم و پس از 21 روز تداوی دوباره صحتمند شده ام میخواهم بروم به طرف خانه خود و زندگی خود. نزدیک به 21 روزه شده است که بستری شدم و حالا خوب شدیم میخواهم نزد خانواده بروم در ایران.»
در عینحال وکیل، مردی که 15 سال معتاد به مواد مخدر بوده با ابراز ندامت از کارهای گذشته خود، میگوید که در دوره اعتیاد، برای پیدا کردن پول مواد، حتا به سرقت دست زده و اعضای خانوادهاش را ناراحت کرده است.
او افزود:«اولین بار پدر، مادر، برادر و اقارب را رنجاندیم، هرچه که گیرم آمد وقتی که خمار میبودم هرچه پیدا میکردم میفروختم. یک جنس که 5 هزار افغانی قیمت داشت به 500 افغانی می فروختم و به خود مواد تهیه میکردم.»
این در حالی است که به گفته مسئولان صحی ولایت بلخ، بر اساس سروی که سالها قبل صورت گرفته، نزدیک به 80 هزار تن در این ولایت معتاد به مواد مخدر اند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید