ads

استفاده بی‌رویه از آب‎‌های زیر زمینی در کابل؛ شهروندان نگران خشک‌سالی اند

باشنده‌گان شهر کابل با ابراز نگرانی از خشک‌سالی و عدم دست‌رسی به آب آشامیدنی از استفاده بی‌رویه‌ی برخی از مالکان خانه‌ها از آب‌های زیر زمینی شکایت دارند.

صمدعلی نوازش
21 حمل 1401
استفاده بی‌رویه از آب‎‌های زیر زمینی در کابل؛ شهروندان نگران خشک‌سالی اند

این شهروندان می‌گویند که برخی از مالکان خانه‌های آنان باوجودی‌که آب را از چاه‌ها تهیه می‌کنند، اما بالای آنان به نرخ بلند می‌فروشند.

 بسم الله فرزام یکی از باشنده‌گان کابل با بیان اینکه شاروالی کابل باید اصول و قواعد مشخصی را در رابطه به استفاده از آب‌های زیر زمینی داشته باشد، می‌افزاید:«مردم از کمبود آب رنج می‌برند، یک تعداد افراد از این مشکلات مردم سوء استفاده می‌کنند. آنها خانه جور می‌کنند، چاه می‌زنند و بالای همسایه خود آب را به قیمت بالا می‌فروشند، در کنار کرایه خانه، آب هم هزینه سنگین بالای مردم شده است.«

فریده یکی دیگر از شهریان کابل می‌گوید که برخی از خانواده‌ها که در داخل خانه شان چاه آب حفر کرده‌اند بدون اینکه به خشک‌سالی و کم‌آبی فکر کنند، از آب‌های زیر زمینی استفاده نادرست می‌کنند.

وی گفت: «یک تعداد مردم چاه آب حفر کرده و هرگونه که دل شان شد آب‌ها را هدر می‌دهند، بدون اینکه متوجه باشند که آب زیر زمینی مالکیت شخصی اش نیست و نباید از آن استفاده نا بجا کنند.»

آگاهان، نبود سیستم منظم آب‌رسانی در کابل را زمینه‌ساز استفاده بی‌رویه برخی از شهروندان از منابع زیر زمینی و محروم شدن شماری دیگر از دست‌رسی به آب آشامیدنی عنوان می‌کنند. آنان می‌گویند که برخی از شهروندان در استفاده از آب تابع هیچ قانون و قاعده‌ای نیستند و این باعث می‌شود که شماری دیگر از دست‌رسی به آب آشامیدنی محروم شوند.

اسحق وکیلی آگاه محیط زیست می‌گوید:«افزایش گازهای گلخانه‌ای و تغییرات اقلیمی متاسفانه روی میزان بارندگی‌ها تاثیر گذاشته و افغانستان یکی از کشورهایی است که  در  این زمینه آسیب دیده است. سالیان متواتر افغانستان دچار خشک‌سالی بوده، حتی ذخایر آب‌های زیر زمینی هم کاهش یافته است. شهر کابل که یک شهر پرجمعیت است، شدیدا با فقدان آب آشامیدنی صحی مواجه است. اگر در این زمینه تدابیر اساسی روی دست گرفته نشود، کابل به شدت دچار مشکلات آب آشامیدنی خواهد شد.»

هرچند مردم از شاروالی کابل خواهان تنظیم و ترتیب اصول و قواعد استفاده از آب‌های زیر زمینی هستند، اما مسئولان شاروالی کابل می‌گوید که تنظیم آب‌های زیر زمینی مربوط این اداره نمی‌شود.

نعمت‌الله بارکزی سخنگوی شاروالی به کلید می‌گوید:« هرگونه تدابیر مربوط به مشکلات آب و استفاده از آب‌های زیر زمینی مربوط به شرکت آب رسانی و کانالازیسیون می‌باشد.»

خواستیم نظر شرکت آب‌رسانی و کانالازیسیون را نیز داشته باشیم؛ اما با تلاش‌های فراوان موفق به این کار نشدیم.

شهروندان کابل در سال‌های گذشته نیز با خشک‌سالی و بحران کم‌آبی روبرو بودند، اما امسال نگرانی‌ها از خشک‌سالی و عدم دست‌رسی به آب آشامیدنی از همین اول سال بالا گرفته است.

از سوی دیگر وزارت انرژی و آب هم تاکنون در رابطه به جلوگیری از مشکلات آب در شهر کابل برنامه‌ای را اعلام نکرده است.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA