با اینحال، شماری از افغانان مقیم در ایران نیز از آزار و اذیت ایرانیان شکایت داشته و از مقامات حکومت افغانستان و ایران خواستار رسیدهگی به این وضعیت اند.
خالد وفا صافی، یکی از افغانان مقیم ایران به کلید میگوید، آنان از ترس شکنجه شدن حتی برای خریدن مواد اولیه غذایی شان به بیرون از خانه رفته نمیتوانند.
او میافزاید:«مهاجران افغان در ایران، زیر شکنجه و ظلم ایرانیان قرار دارند. هر جایی که افغانان را ببینند، آنان را لتوکوب و توهین میکنند حتی بر زنان و کودکان هم رحم نمیکنند.»
از سوییهم علی وفا، یکی دیگر از افغانان مقیم این کشور میگوید: «در چند روز اخیر، وضعیت امنیتی افغانان در ایران بسیار وخیم است. تعدادی زیادی را به شکل فاجعهباری پس از شکنجه و آزار و اذیت رد مرز کردند.»
در همینحال، شماری از آگاهان امور آزار و اذیت افغانان در ایران را خلاف میثاقهای بینالمللی میدانند.
آنان با انتقاد از سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای مسئول بینالمللی میگویند که تا کنون این سازمانها در مقابل عملکردهای غیرقانونی و غیر انسانی نظامیان ایرانی با افغانان، سکوت اختیار کردهاند.
احمد آغا سعادت، آگاه سیاسی میگوید که سازمان ملل متحد بهویژه کمیشنری عالی این سازمان در امور پناهندگی مسئولیت دارد که در چنین قضایا دخالت کند و از حقوق مهاجران در کشورها دفاع کنند.
به باور او، شکنجه مهاجران یک جرم محسوب میشود و باید سازمانهای مسئول بینالمللی عاملان این قضایا را مورد پیگرد قرار دهند.
با این حال بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی از مقامات ایران میخواهد که از وقوع بیشتر قضایا شکنجه و آزار و اذیت افغانان در این کشور جلوگیری کنند.
کریمی میافزاید که امارت اسلامی خواستار ماندگاری روابط برادرانه میان این دو کشور است.
سازمان عفو بینالملل، نیز شکنجه و آزار واذیت افغانان در ایران را نقض صریح حقوق بشر گفته و از جامعه بینالمللی خواستار اقدامات جدی و سریع در این زمینه شدهاست.
سمیرا حمیدی یکی از فعالان سازمان عفو بینالملل در جنوب آسیا دررشته تویتی نگاشته است: «سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای تامین نیازهای پناهجویان افغان در ایران و پاکستان پول زیادی دریافت میکند؛ اما مشخص نیست که این پول صرف چه برنامههایی میشود و آنان چگونه از افغانها حمایت میکنند.»
این سازمان، روز شنبه ( 20 حمل) نیز با نشر گزارشی از وضعیت مهاجران افغان در یونان نیز انتقاد کرده و اعلام کرد که این کشور با مهاجران اوکراینی رفتار مناسب دارد و برعکس با افغانان رفتار خلاف قوانین مهاجرتی را مرتکب میشود.
این در حالی است که سفارت ایران در کابل با نشر اعلامیهی نشر ویدیوهای اخیر را فتنه وتوطئه خوانده و افزوده است که این اقدام به هدف تخریب روابط میان دوکشور صورت گرفته است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید