ads

فارغان پوهنتون‌ها خواهان فراهم سازی زمینه اشتغال‌زایی در کشور اند

شماری از محصلانی که در سال جاری از پوهنتون‌ها فارغ شده اند، از امارت اسلامی می‌خواهند که زمینه کار را  برای آنان فراهم سازد.

راحله یوسفی
17 حمل 1401
فارغان پوهنتون‌ها خواهان فراهم سازی زمینه اشتغال‌زایی در کشور اند

صبور امیری، یکی از فارغان پوهنتون کابل به کلید می‌گوید که محصلان با هزار امید و آرزو تحصیل کرده‌اند و تمام شان اکنون پس از فراغت، خواستار کار و اشتغال در جامعه اند.

امیری، می‌افزاید:« خواست ما از حکومت همین است که برای کدرهای علمی و جوانان نخبه، که تازه فارغ شده اند و در زمینه‌های مختلف تحصیل کرده اند، زمینه کار را فراهم کنند.»

از سویی‌هم، ضیاالدین یکی دیگر از فارغان پوهنتون کابل با ابراز نگرانی از شرایط کنونی و بلند بودن گراف بیکاری جوانان در کشور می‌گوید که نگران پیدا نکردن شغل مناست است.

او خاطرنشان ساخت:« از این‌که ما چندین سال زحمت کشیدیم و تعلیم و تحصیل کردیم. اکنون می‌خواهیم که برای خود و خانواده خود خدمت کنیم»

با این‌حال سهیلا نظری، یکی از فارغان پوهنتون تعلیم و تربیه نیز می‌گوید که در حال حاضر تعداد زیادی از زنان بیکار شده‌اند و شماری از کارمندان  زن در اداره‌های دولتی حضور فزیکی ندارند و این مساله وی را نگران ساخته که او نیز مانند بسیاری زنان دیگر بیکار بماند.

وی علاوه کرد:« با وجود‌ی‌که روز گذشته، ما با سپری کردن امتحانات، از پوهنتون فارغ شدیم. اما متاسفانه این فراغت همراه با یک سری نگرانی‌های خیلی جدی به همراه بوده‌است. هنوز معلوم نیست که به زنان اجازه کار داده خواهد شد یا خیر؟ این مساله دخترانی را که تازه فارغ شده‌اند نگران ساخته چون هنوز تضمینی برای کار آنان وجود ندارد.»

فرحناز اکرمی یکی دیگر از فارغان می‌گوید: « ما چهار سال تحصیل کردیم و یک قشر با سواد و تحصیل‌کرده جامعه استیم و ما نیاز به کار داریم تا مشکلات اقتصادی خود را حل کنیم.»

در همین‌حال، شماری از آگاهان امور می‌گویند که اگر به قشر تحصیل‌کرده‌ جامعه زمینه کار فراهم نشود، ممکن است، اقدام به مهاجرت‌های قانونی و غیر قانونی کنند.

سیف‌الدین سیحون، آگاه امور اقتصادی می‌گوید که یکی از عواقب افزایش بیکاری در جامعه، فرار کدرها از کشور است که این مساله آسیب جدی بر جامعه وارد می‌کند.

سیحون می‌افزاید:« دولت با دو راهکار می‌تواند زمینه کار را برای تحصیل‌کرده‌ها فراهم سازد. نخست با حمایت از سکتور خصوصی و فعال سازی این سکتورها تا افراد بتوانند کار کنند. دوم دولت به عنوان یک نهاد اقتصادی از طریق بودجه خود، سرمایه‌گذاری و تطبیق پروژه‌های انکشافی برای مردم زمینه کار را فراهم بسازد.»

گفتنی‌ست که در سال‌های اخیر شماری از فارغان پوهنتون‌ها از مقاطع مختلف تحصیلی در حال افزایش است با آن‌هم آنان همواره از بیکاری روزافزون در جامعه شکایت دارند.

این‌درحالی‌ست که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، آمار بیکاری در میان شهروندان کشور به‌گونه بی‌پشینه افزایش یافته است.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA