درعینحال برخی از کارشناسان اقتصادی نیز این اقدام شاروالی کابل را بدون در نظر داشت مشکلات اقتصادی و وضعیت بیکاری مردم عنوان کرده و عواقب آن را برای جامعه زیانبار میدانند.
محمد ظاهرحلیمی آگاه مسائل اقتصادی میگوید که شاروالی برای هر غرفه براساس متر مربع کرایه تعیین کرده و بسیاری از دست فروشان قادر به گرفتن غرفه نیستند.
او همچنان افزود، در شرایطی که تعداد زیادی از مردم بیکار هستند و کارهای خصوصی هم وجود ندارد، این اقدام شاروالی میتواند منبع درآمد شمار زیادی از خانوادهها را از آنان بگیرد.
«اینکه ما در سیستم شهری نظم ایجاد کنیم کار خوب است، اما برای این کار باید گزینههای بدیل هم در نظر گرفته شود، نه اینکه فقط فرصتهای کاری از مردم گرفته شود و در بدل آن هیچ فرصت کاری دیگر فراهم نشود.»
اما مسئولان در شاروالی کابل میگویند که این اداره فیس اندکی را برای دست فروشان تعیین کرده و برای جلوگیری از ازدحام چنین تصمیمی گرفته شده است.
نعمت الله بارکزی سخنگوی شاروالی کابل به کلید گفت که این غرفهها به راهنمایی شاروالی از سوی خود دستفروشان ساخته شده است و تنها فیس خدمات عامه در 18 کتگوری نظر به موقعیت از آنان گرفته میشود.
جمعیت زیادی از مردم کابل با استفاده از دستفروشی مخارج خانوادههای شان را تامین میکنند. هرچند شاروالی کابل هدف این اقدام را جلوگیری از ازدحام در سرکها و برقراری نظم در شهر عنوان میکند، اما چنانچه دیده میشود شمار زیادی از دستفروشان از کار بازماندهاند و آگاهان بیکار شدن مردم را سبب بالا رفتن سطح جرایم در شهر میدانند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید