در این میان دخترانیکه از رفتن به مکتب باز داشته شدهاند بیشتر از همه پریشان و نگران آینده شان هستند.
نسرین محمدی این تصمیم حکومت را بی رحمانه عنوان کرده ومیگوید:«اینها }حکومت کنونی{ به چه دلیل درِ مکاتب را بهروی دختران میبندند، درحالیکه این عمل، نه از نظر اسلامی و نه از نظر بشری، قابل توجیه است. ما دختران افغان چنان نا امید شده ایم که اصلا قابل تصور نیست.»
صالحه متعلم صنف نهم میگوید که این تصمیم حکومت، وی را به کلی در یک وضعیت بد روانی قرار داده است.
او گفت : «اصلا نمی دانم که طالبان چرا با سرنوشت ما دختران بازی میکنند و ما را رنج می دهند. هیچکسی نمیتواند من را درک کند، فقط دختری که مانند من از رفتن به مکتب مانده باشد، میتواند مرا درک کند.»
شماری از چهرههای سیاسی به شمول حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین کشور و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه حکومت پیشین نیز در رابطه به تعطیل شدن مکتبهای دخترانه دوره متوسطه و لیسه اظهار تأسف کرده اند.
منابع نزدیک به امارت اسلامی مسأله منع شدن دختران از مکتب را یک مشکل موقت و قابل حل عنوان کرده و میگویند که درحال حاضر برای امارت اسلامی موضوع به رسمیت شناخته شدن در اولویت قرار دارد.
سید اکبر آغا رئیس شورای راه نجات افغانستان به کلید میگوید که کشورهای خارجی افغانستان را با مشکلات فراوان مواجه کرده اند که رسمیت نیافتن حکومت کنونی و تحریمهای اقتصادی از عمدهترین آنها است.
او افزود که درحال حاضر اعتماد سازی و حل مشکلات اقتصادی در اولویت امارت اسلامی قرار دارد و مشکل تعلیم دختران نیاز به یک چوکات اسلامی دارد که به مرور زمان ایجاد خواهد شد.
باوجودیکه تلاش کردیم نظر مسئولان امارت اسلامی را در این زمینه داشته باشیم، اما موفق به این کار نشدیم.
عزیز احمد ریان، سخنگوی وزارت معارف روز گذشته به کلید گفت که این وزارت طرح بازگشایی مکاتب دخترانه و پسرانه را قبلا ساخته و در اختیار رهبری حکومت قرار داده بود، ولی تصمیم بسته ماندن مکاتب بالاتر از صنوف هفتم از سوی رهبری امارت اسلامی، اتخاذ شده است.
گفتنی است که آنتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد با انتشار اعلامیهای این تصمیم امارت اسلامی را ناکامی حکومت کنونی افغانستان در رابطه به تعهداتش عنوان کرده و در این رابطه عمیقا اظهار نگرانی کرده است.
همچنان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا گفته است، اگر امارت اسلامی این تصمیم خود را لغو نکند، آسیب جدی بر اقتصاد افغانستان و روابط خود با جامعه بینالمللی خواهد زد.
درعین حال وزارت امور خارجه قطر که روابط نزدیک با امارت اسلامی دارد نیز از این تصمیم رهبری امارت اسلامی ابراز «ناامیدی و نگرانی» کرده و از حکومت سرپرست کنونی خواسته است که در این رابطه تجدید نظر کند.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید