ads

سالانه نزدیک به 12 هزار تن از اثر ابتلا به توبرکلوز جان می‌دهند

مسئولان بخش توبرکلوز شفاخانه افغان جاپان می‌گویند که سالانه نزدیک به 12 هزار تن در افغانستان از اثر بیماری توبرکلوز، جان شان را از دست می‌دهند.

راحله یوسفی
4 حمل 1401
سالانه نزدیک به 12 هزار تن از اثر ابتلا به توبرکلوز جان می‌دهند

داکتر عبدالودود حیدری، رئیس این شفاخانه به کلید می‌گوید که از میان 72 هزار مبتلایان این بیماری، 50 هزار تن آنان در شفاخانه‌های سراسر کشور تشخیص و تحت درمان قرار دارند.

به گفته او، بیشتر از 2 هزار مرکز تشخیص و تداوی توبرکلوز در سراسر کشور وجود دارد که بیماران را به شکل رایگان تداوی می‌کند.

او هم‌چنان افزود:« واقعات مثبت توبرکلوز در بیشتر کشورهای جهان وجود دارد و  سالانه در حدود 9 میلیون انسان به این مرض مبتلا می‌شوند و 1.5 میلیون انسان از اثر ابتلا به آن از بین می روند. توبرکلوز در کشورهای‌که از عواید متوسط یا کم برخوردار هستند زیاد دیده می شود.»

در همین‌حال، شماری از متخصصان صحی، بیماری توبرکلوز را یک بیماری ساری و کشنده توصیف کرده و می‌افزایند که افغانستان به‌دلیل فقر و جنگ از جمله کشورهایی‌ست که آمار بلند واقعات این بیماری در آن به ثبت می‌رسد.

در همین‌حال فرید‌الله عمری، متخصص بیماری‌های انتانی می‌گوید که توبرکلوز یک بیماری مکروبی و ساری است که هنگام سرفه و عطسه در هوا پخش شده و از فرد مصاب به این بیماری، به فرد سالم سرایت می‌کند.

به باور او، کشورهایی ‌که زیربناهای آن در اثر حوادث طبیعی و جنگ  آسیب‌پذیر می‌شود، واقعات توبرکلوز در آن بیشتر به ثبت‌ می‌رسد که افغانستان نیز از جمله همین کشورهاست.

او گفت: « افراد مبتلا به این بیماری تب و سرفه‌ی خونی شدیدی را تجربه می‌کنند. بی‌اشتهایی، خسته‌گی، عرق شبانه، تب و باختن وزن از دیگر علایم ابتلا به این بیماری استند.»

از سویی هم عبدالجبار اکرمی، یکی دیگر از متخصصان صحی، فقر، رژیم غذایی ضعیف، بیماری‌های روانی، امراض ضمیموی مانند ایدز را از عوامل ابتلا به این بیماری می‌داند.

او می‌افزاید که زنان، کودکان، کهن‌سالان، افرادی‌که به سوءتغذی مبتلا هستند و معتادان به دلیل معافیت پایین بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

براساس آمار وزارت صحت عامه افغانستان در سال جریان سال 1399 نیز 9 هزار و 800 تن بر اثر ابتلا به بیماری توبرکلوز در کشور جان باخته‌اند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA