ads

امیدی که به ثمر نه نشست؛ دختران دوره لیسه اجازه ورود به مکاتب را نیافتند

سال جدید تعلیمی 1401 با نواختن زنگ مکتب روز چهارشنبه ( 3 حمل) آغاز شد، اما دختران بالاتر از صنف ششم بار دیگر اجازه حضور در صنوف درسی را نیافتند.

راحله یوسفی
3 حمل 1401
امیدی که به ثمر نه نشست؛ دختران دوره لیسه اجازه ورود به مکاتب را نیافتند

هرچند وزارت معارف روز گذشته با نشر اعلامیه‌ای از آغاز مکاتب دخترانه و پسرانه بصورت همزمان خبر داده بود؛ اما مسئولان این وزارت می‌گویند که طرح آغاز مکاتب را به رهبری حکومت فرستاده بودند و آنان تصمیم نهایی را گرفته اند.

شاگردان مکاتب به‌شمول  دختران صبح امروز(چهارشنبه،3 حمل) با هزاران امید و شور و شوق به سوی مکاتب شان رفتند؛ اما به دختران بالاتر از صنوف ششم اجازه داخل شدن به مکاتب برای شان داده نشد و با چشمان پر از اشک به خانه‌های شان برگشتند.

رابعه یکی از شاگردان مکاتب می‌گوید:« با خوشحالی بسیار به مکتب آمدم، اما با گریه از مکتب برآمدم. بسیار غمگین شدم. ناراحت شدم از این‌که شاید دگر مکتب شروع نشود.»

به‌گفته وی، تصمیم تعطیلی مکاتب دخترانه بالاتر از صنوف ششم، شوق و شور آغاز مکاتب را که پس از هفت ماه انتظار در دل او جوانه زده بود، از بین برده و او را مایوس و نا امید ساخته است.

تعطیلی مکاتب دخترانه به روی شاگردان بالاتر از صنف ششم، نه‌تنها رابعه که دختران بی شمار چون او را متاثر ساخته است.

وحیده یکی دیگر از این شاگردان می‌گوید که صبح وقت، با امید آغاز شدن دوباره درس‌هایش به مکتب رفت؛ اما برای او و هم‌صنفانش اجازه داخل شدن به مکتب داده‌ نشد.

وی می‌افزاید: « ما مایوس شدیم. شنیدن این گپ برای ما سخت تمام شد، تا چه زمانی افغانستان به این‌گونه پیش خواهد رفت ما می‌خواهیم درس بخوانیم و آینده خوب داشته باشیم.»

با این حال، شاگردان دختر از امارت اسلامی خواستار بازگشایی مکاتب گردیدند.

فریجه، شاگرد صنف نهم می‌گوید که هرچند ناامید شده است و نمی‌داند که آیا دوباره به مکتب رفته می‌تواند یا خیر؟ اما از امارت اسلامی می‌خواهد که زمینه تعلیم را برای تمام دختران بصورت یکسان فراهم سازد.

از سویی هم، بهشته شاهین با ابراز نگرانی از بسته ماندن مکاتب به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم می‌گوید که ده‌ها پیام با محتوای یاس و ناامیدی از شاگردان دریافت کرده‌است.

وی هم‌چنان افزود:«یکی از مواردی که در اعلامیه وزارت معارف ذکر شده و آن را دلیل تعطیلی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم خوانده مساله لباس دختران است. باید یادآور شوم که دختران مکاتب قبلا نیز پوشش اسلامی داشتند و حالا نیز دارند.»

با این حال، عزیز احمد ریان، سخنگوی وزارت معارف می‌گوید که این وزارت طرح بازگشایی مکاتب دخترانه و پسرانه را قبلا ساخته و در اختیار رهبری حکومت قرار داده بود.

سخنگوی وزارت معارف افزود:« وزارت معارف طرحی بازگشایی مکاتب دخترانه و پسرانه را ساخته بود و تصویب کرده بود و این طرح به رهبری امارت پشنهاد داده شده و هدایت آخری مبنی بر بسته ماندن مکاتب بالاتر از صنوف هفتم از سوی رهبران امارت داده شده است.»

در همین حال، این تصمیم امارت اسلامی، واکنش‌های جدی مردم، مقامات، نهادهای بین‌المللی و عام مردم را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

دیبورا لاینز نماینده سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، آغاز نشدن درس‌های صنوف هفتم تا دوازدهم مکاتب دخترانه را نگران‌کننده خوانده و خواستار پاسخگویی مقامات امارت اسلامی  در این رابطه شده‌است.

هم‌چنان، دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) و عفو بین‌الملل نیز از این تصمیم امارت اسلامی ابراز تاسف کرده‌اند.

مک کری، شارژ دافیر سفارت امریکا برای افغانستان نیز در تویتی نگاشته است:« این تصمیم بسیار ناامید‌کننده است و با بسیاری از تضمین‌ها و اظهارات طالبان در تناقض قرار دارد.»

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور در صفحه فیسبوک‌اش در واکنش با این موضوع از امارت اسلامی خواستار بازگشایی هرچه زودتر مکاتب به روی تمام دختران شده‌است.

در عین‌حال برخی از چهره‌های نزدیک به امارت اسلامی نیز از این تصمیم حکومت ابراز تاسف نموده اند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA