اما فروشندهگان، دلیل افزایش بهای مواد خوراکی را در بلند رفتن نرخ کالاهای وارداتی به دالر عنوان میکنند.
شهروندان میگویند که قبل از این فروشندهگان به بهانه بلند رفتن نرخ دالر در برابر پول افغانی قیمتها را بالا می بردند، ولی اکنون که نرخ دالر در برابر افغانی پایین آمده، بازهم دیده میشود که بهای مواد خوراکی به گونه نامعلوم افزایش یافته است.
مسئولان شاروالی کابل، اما میگویند که این اداره به هدف جلوگیری از گران فروشی و احتکار، نرخنامهای را بر فروشندهگان مواداولیه تعیین کرده است.
نعمت الله بارکزی سخنگوی شاروالی کابل به کلید گفت که این اداره یک شماره تماس را برای دریافت شکایتهای مردم اختصاص داده تا مردم در صورت تخطی فروشندهها، با آن به تماس شوند.
شماری از کارشناسان اما به این باور اند که نرخنامه شاروالی به دلیلی قابل عملی نیست که این اداره بدون مشوره و گفتوگو با تاجران و نهادهای مسئول اقدام به وضع نرخنامه کرده است.
بهیر زلاند آگاه مسائل اقتصادی میگوید که بازارهای افغانستان ثبات ندارد و در این زمینه نیاز به بررسی واقعبینانه از نرخ وارداتی اجناس، ترانزیت و دیگر مصارف اجناس وارداتی میباشد.
پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی به گونه بیپیشینه افزایش یافت و این مسأله سبب بلند رفتن بهای مواد اولیه نیز گردید. هرچند پس از مدتی نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی کاهش یافت، اما چنانچه دیده شد تغییرات چندانی در نرخ مواد اولیه در افغانستان به میان نیامد.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید