بلال کریمی سخنگوی امارت اسلامی به کلید گفت: «تعیینات و تقرریها در پستهای دولتی دارای معیارهای خود است که مطابق اصول اسلامی و ملی صورت می گیرد و برگشت شخصیتهای سیاسی موضوع جداگانه است.»
اما شماری از آگاهان معتقد اند که این کمیسیون بهگونه یک جانبه تشکیل شده و موفق به مساعد ساختن زمینهی برگشت شخصیتهای سیاسی نخواهد شد.
محمد رضا ادا، آگاه سیاسی به کلید میگوید که چنین کمیسیونها در دوران جمهوریت نیز در رابطه به روند صلح تشکیل شده بود، اما تجارب نشان داد،کمیسیونهای که همه جوانب در آن دخیل نباشد کاری از پیش نخواهد برد.
درعین حال عزیز رفیعی فعال مدنی افغان به این باور است که شاید افراد و اشخاصیکه در گذشته روابط نزدیک با امارت ا سلامی داشتند، از کارهای این کمیسیون استقبال کنند، اما شخصیتهای پرنفوذ سیاسی به دعوت این کمیسیون اعتنا نخواهند کرد.
ایجاد کمیسیون برگشت شخصیتهای سیاسی افغان در نشست کابینه امارت اسلامی به تاریخ 25 حوت سال 1400 مطرح شد و گفته شده است که تاکنون مقامات امارت اسلامی با شماری از شخصیتهای سیاسی در ترکیه وارد گفتوگو شدهاند.
این کمیسیون به ریاست شهاب الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم امارت اسلامی و با عضویت امیرخان متقی، خیرالله خیرخواه، فصیح الدین فطرت، عبدالحق وثیق، محمد خالد حنفی و انس حقانی، تشکیل شده است
امارت اسلامی هدف از ایجاد این کمیسیون را تلاش برای تامین ارتباطات با «شخصیتهای افغان» و ترغیب آنها برای بازگشت به افغانستان عنوان کرده است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید