ads

وزارت معارف: دروس مکاتب به‌تاریخ 3 حمل به‌گونه رسمی آغاز می‌شود

مسئولان وزارت معارف از آغاز سال جدید تعلیمی در کشور خبر داده و می‌گویند که شاگردان در تمام ولایت‌ها با امنیت کامل می‌توانند، به دروس شان بازگردند.

راحله یوسفی
2 حمل 1401
وزارت معارف: دروس مکاتب به‌تاریخ 3 حمل به‌گونه رسمی آغاز می‌شود

عزیز احمد ریان، سخنگوی این وزارت به کلید می‌گوید که از چندین ماه به این‌سو برای آغاز مکاتب آمادگی‌ها گرفته‌ شده و به روز چهارشنبه دروس مکاتب به‌گونه رسمی آغاز خواهد شد.

او می‌افزاید که وزارت معارف با همکاری نهادهای بین‌المللی، 37 میلیون کتاب درسی را  در دبی، چین و هند به چاپ رسانیده و این کتاب‌ها هم‌زمان با شروع مکاتب در اختیار شاگردان قرار داده خواهد شد.

سخنگوی وزارت معارف هم‌چنان علاوه کرد:« معلمان زن در تمام شهرها و ولایت‌های کشور وجود دارد و به شاگردان دختر تدریس خواهند کرد و در برخی  مکاتبی که کمبود معلم زن وجود دارد، استادان مرد که سن شان بالاتر اند می‌توانند به مکاتب دختران تدریس کنند.»

با این حال، شماری از شاگردان و استادان از بازگشایی مکاتب به روی شاگردان به‌ویژه شاگردان دختر بالاتر از صنف ششم استقبال می‌کنند.

سحر، شاگرد صنف یازدهم با ابراز اینکه پس از ماه‌ها انتظار و نگرانی، خبر آغاز دروس مکاتب را شنیده است می‌گوید که برای آینده امیدوار شده‌ و خوش‌حال است که دوباره به مکتب می‌رود.

وی، افزود:« خوشحالم که دوباره مکاتب آغاز می‌شود و جای خوشبختی است که دختران پس از ماه انتظار و نگرانی اجازه رفتن به مکتب را پیدا می‌کنند.»

گفتنی‌ست که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، شاگردان دختر بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکاتب را پیدا نکردند و در آخر سال تعلیمی، به یک صنف بالاتر ارتقا یافتند.

بیگم، یکی از همین شاگردان است که سال گذشته از صنف نهم به یک صنف بالاتر ارتقا یافت و اکنون خوش‌حال است که برایش اجازه داده‌می‌شود تا به‌شکل حضوری درس‌هایش را در مکتب ادامه دهد.

وی می‌گوید: « در مدت هفت یا هشت ماه قبلی نگرانی‌ها و ناامیدی‌های که نزد من و هم‌صنفانم پیدا شده بود و روشن نبود که آیا مکاتب شروع می‌شود یا نه؟ و آیا به ما اجازه ادامه تحصیل داده خواهد شد. حالا به آینده امیدوار شدم که به آرزو های خود برسم.»

از سویی هم خالده، یکی از استادان مکاتب خصوصی، بازگشایی و اجازه یافتن دختران به مکاتب را یک گام مثبت در راستای ترقی و پیشرفت کشور می‌داند.

وی هم‌چنان از امارت اسلامی می‌خواهد که به زنان اجازه فعالیت و کار در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را  به‌شکل حضوری بدهد.

« اجازه یافتن شاگردان دختر به مکتب یک سلسله تشویش‌ها و تنش‌های روحی و روانی که نزد زنان موجود بود را برطرف می‌کند و این مساله باعث می‌شود که جامعه به سوی سالم شدن برود.»

گفتنی‌ست که روز گذشته، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز از خانواده‌های افغان خواست که پیش از بازگشایی مکاتب در سوم ماه حمل، کودکان واجدشرایط‌ شان را برای سال جدید تعلیمی در سراسر کشور آماده کنند.

براساس آمار وزارت معارف 9.5 میلیون تن در مکاتب کشور مصروف فراگیری آموزش اند و 194 هزار معلم که 36 فیصد آنان را زنان تشکیل می‌دهند، تدریس می‌کنند.

این آمار نشان می‌دهد که در سراسر کشور 16 هزار مکتب دولتی و 4 هزار مکتب خصوصی فعالیت دارد.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2025

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA